Skip to main content

Algemene zorg

Wij controleren dagelijks de conditie van de paarden. Indien nodig worden zij behandeld, bijvoorbeeld bij mok. Ook worden de paarden regelmatig gewogen. Zo kunnen wij tijdig anticiperen op gewichtsschommelingen, bijvoorbeeld door veranderingen in de stofwisseling of aan het gebit.

Regelmatige pedicure

Elke twee weken komt onze hoefsmid om de hoeven van de paarden te controleren, te vijlen of te bekappen of om ze op (speciaal) beslag te zetten.

Inenting & ontworming

Naast de dagelijkse verzorging op stal en in de wei worden de paarden jaarlijks ge├źnt tegen influenza. Ook worden zij vier of vijf keer per jaar ontwormd.

Onze dierenarts

Voor een optimale monitoring werkt de Wildtshof nauw samen met dierenarts Rick van Proosdij. Rick is werkzaam op Dierenartsenpraktijk VUG en is gespecialiseerd in geriatrische (oudere) paarden. Sinds 2014 heeft DAP VUG een dependance op de Wildtshof.

Paarden met Cushing (PPID)

Op de Wildtshof hebben wij jarenlange ervaring met paarden met Cushing (PPID). Als ervaringsdeskundigen zijn wij daarom intensief betrokken bij vraagstukken over en onderzoek naar management, voeding en medicatie voor paarden met Cushing.