Skip to main content

De Wildtshof is géén pensionstal. Alle paarden die op de Wildtshof wonen zijn dieren die met pensioen zijn en niet meer actief getraind worden. Maar dat betekent niet dat je niet welkom bent. Sommige paarden maken nog regelmatig met hun eigenaar een bosrit, onder het zadel of gewoon lekker aan de hand. Eigenaren die dichtbij wonen komen geregeld langs, maar of je nu om de hoek woont of aan de andere kant van het land, wij nemen jou de dagelijkse verzorging uit handen.

 • Zeven dagen per week controleren wij de algehele conditie van ieder paard en indien nodig wordt er behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mok of een wondje.
 • Alle paarden worden regelmatig gewogen zodat het mogelijk is om vroegtijdig te anticiperen op schommelingen in het gewicht. Dit is vooral bij oudere paarden een zeer belangrijke graadmeter en indicatie voor problemen met de stofwisseling of het gebit.
 • Iedere week is er een hoefsmid aanwezig. Wij houden precies bij wanneer de hoeven van je paard moeten worden gevijld, bekapt of beslagen.
 • Alle paarden worden jaarlijks ingeënt tegen influenza en schimmel. Tevens is er een ontwormingsschema in voor- en najaar met enkele keren per jaar aanvullend mestonderzoek waar ieder paard in mee gaat.

Medische database

Alle paarden die op de Wildtshof wonen, krijgen bij aankomst een intake. Jouw paard wordt gewogen, de schofthoogte, hartslag, ademhaling en temperatuur worden gemeten. Deze gegevens nemen wij op in de medische database (MDB). Daarin noteren wij ook wanneer het paard is geënt en ontwormd en wanneer de tandarts of hoefsmid is geweest. Zo is alle relevante informatie over uw paard in één opslag te bekijken.

Hieronder vind je de zorg die wij aanbieden. Heb je vragen of wil je eens komen kijken, neem dan gerust contact met ons op via contact@dewildtshof.nl

Pensioen basis pakket

 • ‘s Ochtends, ’s middags en ’s avonds controle en verzorging
 • Groepshuisvesting, de paarden lopen het hele jaar buiten met de mogelijkheid om binnen in de groepsstal te kunnen staan
 • Onbeperkt ruwvoer (hooi en voordroogkuil)
 • Stro in de groepsstalling (in de wintermaanden)
 • Aanvulling vitaminen en mineralen naast ruwvoer
 • Toedienen van medicatie; voorgeschreven door de dierenarts (excl. kosten voor de medicijnen)
 • Wormkuren volgens ontwormingsschema
 • Poetsbeurten voor de doorbloeding en met name in het voor- en najaar tijdens verharing
 • Maandelijks wegen op de weegschaal
 • Registratie van gegevens in medische database

Wel in de behandeling maar niet bij de prijs inbegrepen zijn de periodieke activiteiten zoals:

 • Zoveel krachtvoer als nodig is (eigen receptuur speciaal voor seniorenpaarden)
 • Hoefsmid (indien nodig, gemiddeld eens per 8 tot 10 weken)
 • Tandarts (jaarlijkse controle en indien nodig behandeling)
 • Dierenarts (indien nodig en in overleg)
 • Jaarlijkse influenza enting

Maatwerk voor paarden die extra zorg nodig hebben

Voor paarden die extra zorg nodig hebben bieden wij maatwerk.
Hierover maken we individuele afspraken. De ene eigenaar houdt graag zelf vinger aan de pols, de andere eigenaar draagt de zorg volledig aan ons over. Het kan allemaal.

Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

 • Individuele huisvesting in een box indien nodig
 • Bij huisvesting in een box kan op verzoek vlas worden geleverd
 • Ruwvoervervangers en slobber in geval van een zeer slecht gebit
 • Cameratoezicht bij calamiteiten of ernstige ziekte
 • Gebruik van de huisapotheek
 • Extra (medische) handelingen door het team
 • Intensieve begeleiding door de dierenarts, zoals (kreupelheids)onderzoek, röntgenfoto’s en echografie
 • Transport van jouw paard naar een kliniek

Al deze zaken zijn mogelijk, vooraf bespreken we de kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wel vinden wij het belangrijk dat je beseft dat een ouder paard, ook als het gezond is, een groter risico op onverwachte kosten met zich meebrengt.

De Wildtshof maakt onderscheid in pony’s (t/m 1.49 m) en paarden (vanaf 1.50 m).
Via het contactformulier kun je een prijsopgave vragen.

Als het einde nadert

Er komt onvermijdelijk een moment dat je voor de vraag komt te staan wanneer het tijd is om afscheid van jouw dierbare paard te nemen.
De Wildtshof kan hierin adviseren. Wij hebben veel ervaring en bekijken het paard dagelijks. Zodoende is het mogelijk om een zorgvuldige beoordeling te maken van pijn en andere symptomen. Het doel is altijd om lijden te voorkomen, vroegtijdig te signaleren en als het onvermijdelijk is, te verlichten.

Wij zijn er voor jou en je paard als deze moet worden ingeslapen. Er zijn verschillende mogelijkheden en wij overleggen hierover graag met je. Ook kunnen wij de crematie van het paard voor je verzorgen.

Paardenhospice (vanaf 2019)

Heb je bericht gekregen dat je jouw paard moet laten inslapen? En vind je dat erg moeilijk, of gun je jouw geliefde dier een mooi einde? Dan kun je ervoor kiezen om je paard naar De Wildtshof te brengen. Hier mag het paard in een individuele wei tussen de andere paarden nog een tijdje grazen terwijl hij of zij professioneel verzorgd en behandeld wordt.

Jij kunt dan jouw paard bezoeken en je voorbereiden op het afscheid zonder zorgen over de dagelijkse verzorging en behandeling.
Indien je daar behoefte aan hebt is er ook een gesprekspartner aanwezig om je te begeleiden bij het naderende afscheid.

De periode dat een paard in het hospice doorbrengt betreft 3 tot 30 dagen.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Paardenhotel De Wildtshof

Ga je op zakenreis of op vakantie? Heb je tijdelijk extra zorgtaken of gun je jouw paard ook een paar weken vakantie? Paardenhotel van de Wildtshof neemt de verzorging van je over, geheel volgens jouw wensen.

Het paard kan op stal in een individuele box in combinatie met weidegang. Hij/zij krijgt dan een eigen weide, maar staat nooit geïsoleerd en heeft voldoende sociale contacten.
Je kunt je paard ook voor langere tijd bij ons onder brengen, bijvoorbeeld voor enkele maanden. Om de stabiliteit en veiligheid binnen de groepen niet te verstoren kan een paard alleen in een van de  kuddes worden geïntroduceerd wanneer het minimaal zes maanden blijft.
Daarnaast is het mogelijk een paard overdag in een groepsstal en ’s nachts in een individuele box te huisvesten. Heb je daar interesse voor, vraag ernaar. Alles is bespreekbaar.

Omdat er regelmatig vragen komen noemen wij hier nogmaals dat De Wildtshof geen pensionstal is voor paarden die dagelijks getraind worden. Er zijn geen trainingsfaciliteiten aanwezig.

De prijzen van ons Paardenhotel kun je zien in deze pdf. Wil je jouw paard langer dan twee maanden bij ons onderbrengen, neem dan contact op via contact@dewildtshof.nl of 06-23547926 voor een prijsopgave op maat.