Skip to main content

Groepshuisvesting

Er zijn op de Wildtshof drie ruime groepsstallen (120 m2) met uitloop naar de zand paddocks (800 m2). De bodem bestaat in het binnengedeelte uit vloeistofdicht beton en buiten deels uit betonplaten zonder rand en deels uit wit zand. De paarden kunnen zelf kiezen of ze binnen of buiten zijn en wanneer ze lopen, slapen en eten.

De paarden hebben veel ruimte tot hun beschikking. Naast een uitloop naar de paddock is er aan iedere groepsstal een vaste weide gekoppeld, waar de paarden via een eigen route van soms wel 300 meter naar toe kunnen lopen. Zo blijven ze in beweging maar wel op hun eigen tempo.
Alle verblijfsruimtes en weides zijn omheind met hout of koord. Naast gras is er onbeperkt hooi (voordroog) in een grote ruif. Er zijn verwarmde automatische drinkbakken.

De stallen zijn hoog, open en fris. Ook paarden met longproblemen kunnen er uitstekend verblijven.

Inviduele huisvesting

De Wildtshof beschikt over twintig individuele boxen.
De boxen worden gebruikt voor:

  • Nieuwe paarden zodat ze eerst even kunnen wennen voordat ze in de groep worden geïntroduceerd.
  • Paarden die tijdelijk op De Wildtshof verblijven, bijvoorbeeld vanwege revalidatie of vakantie.
  • Voor zeer zieke paarden is er een speciale ziekenbox met speciale vloer en met een camera.

Weidegang

Bij De Wildtshof gaan de paarden het hele jaar door buiten. We houden de paarden zo lang mogelijk op de wei. Iedere groep kan vanuit hun eigen groepsstal met uitloop zelfstandig de route naar hun eigen weide afleggen. Bij extreem weer en in de winterperiode verblijven ze op de paddock paradise paden.

De weides zijn ingezaaid met grasmengsels speciaal samengesteld voor de paardenweide. Uiteraard zijn alle weides vrij van Jakobskruiskruid. In alle weides zijn automatische drinkbakken aanwezig.

Paardentransport

Wij kunnen het transport van jouw paard naar De Wildtshof verzorgen. Ook kunnen wij paarden vervoeren naar een kliniek. Je hebt dan geen eigen trailer nodig. Op De Wildtshof is geen mogelijkheid om eigen trailers te stallen.

De Wildtshof beschikt over een luxe tweepaards-vrachtwagen met een camerasysteem. De vrachtwagen heeft een lage klep en is van binnen erg licht en ruim. De meeste paarden lopen er gemakkelijk op en het is een veilige omgeving.
De transportservice is alleen beschikbaar voor onze nieuwe en vaste klanten.

Prijs
Transport met 2-paards paardenvrachtwagen
€ 1,00 per km met een minimum van € 35,00.
De kilometers gelden voor zowel heen- als terugreis, gerekend vanaf Uddel.

Indien er langer dan een half uur gewacht moet worden, bijvoorbeeld bij een dierenarts, berekenen wij € 20,00 per uur (afronding vindt plaats op halve uren).

Vergaderruimte op De Wildtshof

De Wildtshof beschikt over een vergaderruimte van 25 m2, die geschikt is voor 2 tot 10 personen. Je kunt deze ruimte huren voor coaching, vergaderingen, trainingen, workshops of andere bijeenkomsten, al dan niet paardgerelateerd.

De vergaderruimte is een zelfstandige, geheel vernieuwde (2020) moderne ruimte met daglicht, goede verlichting, een gladde vloer en centrale verwarming. De ruimte is per uur te huur en bevindt zich op de eerste verdieping. De vergaderruimte is alleen via een trap bereikbaar.

Voor trainingen en workshops kunnen in overleg paarden van de Wildtshof worden ingezet. Ook is het mogelijk om eigen paarden mee te nemen. Hiervoor zijn circa acht individuele boxen beschikbaar.

Meer informatie over het huren van de vergaderruimte kan je contact opnemen via contact@dewildtshof.nl.

Voeding

Tot slot nog wat uitleg over de voeding voor de paarden op De Wildtshof. Voeding is een belangrijk onderdeel van het management.

De groepshuisvesting beschikt over een echte voerstraat, waar achttien paarden tegelijk individueel gevoerd kunnen worden. De paarden wandelen er zelf in en in het midden deelt een medewerker voer en medicatie uit. Dit is een mooi observatiemoment om te controleren óf en hoe de paarden eten, hoe ze bewegen, hoe de voeten eruit zien en nog tal van andere zaken. Zo kan een paard dat tot maximaal 2,5 kilo extra voer nodig heeft toch in zijn groep blijven. Voor paarden die slecht ter been zijn is er een uitweg aan de voorkant zodat achteruit lopen niet hoeft.

Krachtvoer – Brok
De Wildtshof heeft volgens eigen receptuur een brok samengesteld met weinig suiker en zetmeel. Het is een hoogwaardige brok die onder andere extra vitaminen (zoals vitamine E), mineralen, magnesium, biotine, probiotica, olie en lijnzaad bevat. Deze brok is speciaal samengesteld voor paarden met Cushing (PPID), maar ook andere paarden ˗ oud, jong, geblesseerd of actief in de sport ˗ doen het er goed op.

Ruwvoer – Hooi
Op de Wildtshof beschikken de paarden onbeperkt over hooi (voordroog) in grote ruiven. Wanneer er voldoende gras is, wordt de hoeveelheid hooi beperkt of tijdelijk gestopt.
Het hooi wordt geanalyseerd op onder andere energie, suiker- en eiwitgehalte. Daarnaast worden vitamine- en spoorelementen bepaald. Hierop stemmen wij de receptuur van de brok af, zodat onze paarden alle voedingsstoffen krijgen die zij nodig hebben.

Speciaal voer
Paarden die niet genoeg energie (meer) halen uit hooi en brok krijgen slobber bijgevoerd.
Soms gaat het gebit of de stofwisseling zo ver achteruit dat een paard geen of onvoldoende hooi kan opnemen. Deze paarden krijgen ruwvoervervangers en aanvullende voeding.

Gezondheidsadvies

Voor een optimale monitoring werkt de Wildtshof nauw samen met dierenartsen die je  paard begeleiden wanneer er medicatie nodig is, bijvoorbeeld Prascend voor paarden met Cushing (PPID).

Daarnaast kunnen er op De Wildtshof röntgenfoto’s en echo’s gemaakt worden. De dierenarts kan kleine operaties ter plaatse uitvoeren. Het kan veel stress voorkomen als uw paard niet naar een vreemde omgeving vervoerd hoeft te worden.

Op de Wildtshof hebben wij jarenlange ervaring met paarden met Cushing (PPID). Als ervaringsdeskundigen zijn wij daarom intensief betrokken bij vraagstukken over en onderzoek naar management, voeding en medicatie voor paarden met Cushing.

In de kennisbank vindt u artikelen die gerelateerd zijn aan de verzorging van oudere paarden. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld, PPID ( Cushing), pijnherkenning, voeding, inenten, welzijn en huisvesting, etc.