Skip to main content

Ashley, mijn mooie donkerbruine merrie, wat was ik trots op jouw, mijn eerste eigen paard, een lang gekoesterde wens.

MEDION DIGITAL CAMERA

De vorige eigenaar van de Wildtshof (Herman de Wildt) heeft haar voor mij uitgezocht en is mee geweest haar kopen; hij moest dan wel beloven dat als zij oud was zij dan op de Wildtshof terecht kon. We hebben vele mooie jaren meegemaakt, ze was 6 jaar toen ik haar kocht, 24 jaar lang maakte ze deel uit van mijn leven. Ze heeft de respectabele leeftijd van 30,5 jaar gehaald.

DSC00026

Buitenritten maken en springen was haar lust en haar leven, als er ergens een hindernis stond moest je haar tegenhouden om er niet zelf op af te gaan om erover te springen, ze heeft zich dan ook regelmatig in een betere wei gezet door over het draad te springen. Zij was wel een “baasje”, mevrouw nam graag de leiding in de groep en duldde het ook niet als een paard te dicht bij haar eten kwam, ook liet ze zich niet graag inhalen door andere paarden tijdens het buitenrijden.

ashley_DSC0831

Helaas kreeg ze op 18 jarige leeftijd hoefkatrol en kon ze niet meer bereden worden waarop ik besloot dat ze lekker met pensioen mocht. Ook had ze narcolepsie , waarbij een paard spontaan in slaap valt en dreigt te vallen. De narcolepsie werd steeds erger waardoor ze de laatste tijd haar knieën kapot viel, ook werd ze steeds strammer. De moeilijkste beslissing in mijn leven moest ik 10 oktober nemen, ik kon haar zo niet nog een winter laten doorgaan met de kennis dat als ze zou vallen misschien wel wat zou breken.

ashley_DSC0759

Toen ik van Karin hoorde dat ook Ashley’s soul-mate Muquette die ook narcolepsie had voor de winter zou inslapen hebben we besloten de paarde- vriendinnen samen te laten gaan, wel heel bijzonder 2 paarden tegelijk te zien sterven; zo hoeven ze elkaar ook niet te missen en kunnen ze samen verder grazen in de paardenhemel.

Muquette, Iris, Ashley_DSC9327

Ook erg mooi hoe respectvol het team van de Wildtshof er omheen kwam staan om afscheid te nemen van beide paarden, bedankt hiervoor! , en voor de 12 jaren waarin Ashley super verzorgd is op de Wildtshof.

Rust zacht Muquette en Ashley.

Leave a Reply