Skip to main content

Er zijn van die paarden die kom je regelmatig tegen. Op foto’s, facebook of blog. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het zijn over het algemeen de paarden die wat expressiever zijn dan de anderen. De paarden die hekken openmaken, veel spelen, of gekke stunts uithalen. Maar, er zijn ook paarden die niet zo opvallen door hun gekkigheid. Paarden die lekker in hun groep staan, hun ding doen, maar er niet uitspringen (figuurlijk dan hè!). Het leek ons daarom wel een leuk idee om juist deze paarden ook eens voor het voetlicht te halen. De medewerkers van de Wildtshof maken de paarden dagelijks mee en ook al vallen de paarden mij misschien niet meteen op, het team weet van elk paard de ins en outs. De komende tijd ga ik proberen uit elke groep een aantal paarden eens van dichtbij te bekijken. Door de ogen van het team dan hè 🙂 Dus hier is deel 1 van de vervolgserie “Wat doet mijn paard?”

Specials: Casper, Fien, Damon. Casper (ruin 32 jr) wil altijd spelen. Ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd lekker bezig. Casper is ook echt een paardje dat meteen door heeft hoe je stemming is. Zit je niet lekker in je vel, dan komt Casper altijd even bij je kijken. Op dit moment speelt Casper veel met Damon (Ruin 31 jr). Als ze niet spelen staan ze ook wel lekker samen te kroelen. Maar, Fien (merrie 29 jr.) is graag bij Damon. Dus Fien verliest Damon niet uit het oog. Als er dan zo nodig gespeeld moet worden, staat Fien erbij en houdt een oogje in het zeil. Wat voor de verzorgers soms heel handig is, is dat Fientje altijd achter Damon aan loopt. Dus als je ze allebei nodig hebt, dan pak je Damon en je krijgt Fien er gratis bij.20160131_11594720160210_151132-1Merries: Vaya, Kalimbra, Iwanda.Vaya (merrie 14 jr.) is heel sensibel en heeft een korte periode gehad dat ze zelfs het halster over haar oren doen heel vervelend vond. Door heel rustig en zachtjes met haar om te gaan is dit helemaal goed gekomen.  Kalimbra (merrie 19 jr.) is van dezelfde eigenaar en is heel zacht en gemoedelijk. Kalimbra doet nergens moeilijk over. Dit is zo’n paardje dat niet echt opvalt in de groep. Vaya en Kalimbra kunnen het heel goed vinden met Iwanda (merrie 26 jr.) Iwanda is ook een paardje dat niet zo opvalt in de groep. ’s Morgens ligt ze graag in de paddock en verder houdt ze niet van vast staan of op de spuitplaats staan. Iwanda is gewoon erg lief. Jacolien zit steeds onder de witte haren omdat Iwanda graag met haar hoofd tegen haar aan staat te aaien.2016-02-10 15.32.3920160210_151058-1Jonge Ruinen: Triviant, Maestro, Spetter, Oane. Triviant (ruin 16 jr.) is een paard dat alle nieuwkomers opvangt. Zodra er een nieuw paard in de groep komt, is Triviant degene die hem welkom heet. Triviant is echt de vrolijke noot in de groep. Hij speelt graag en is goed bevriend met Maestro (Ruin 22 jr.). Maestro heeft in het begin echt wel moeite gehad om in de groep te komen. Hij heeft een tijdje ’s nachts op stal gestaan, maar inmiddels doet hij het supergoed in de groep, hij heeft echt helemaal zijn draai gevonden.
2016-02-10 15.27.52 kopie
Spetter (ruin 17 jr.) is een grappig paardje. Is redelijk op zichzelf, maar niet op een negatieve manier. Hij doet gewoon lekker zijn eigen ding. Met Oud en Nieuw waren de meeste paarden wel een beetje aan het draaien enzo, maar Spetter niet hoor, die stond gewoon lekker rustig te eten. Spetter en Triviant spelen ook regelmatig samen. Oane (ruin 12 jr.) is een heel rustig paard. Hij is erg op de merries gesteld en vindt het prettig als die in de buurt zijn. Toen hij hier pas was, was hij heel druk met heen en weer rennen om de merries maar goed in de gaten te kunnen houden. Inmiddels is hij een stuk rustiger, hij is wat aangekomen en zit duidelijk beter in zijn vel. Let nog steeds op de merries, maar niet meer zo druk als in het begin.
20160210_151313-12016-02-10 15.26.07

Oude Ruinen: Fêre, Handyboy, Kally, Julft. Julft (ruin 25 jr.) is vorig jaar van de Jonge Ruinen groep naar de Oude Ruinen groep verplaatst. Julft is een paard dat ook niet echt zo opvalt in een groep. Hij is heel relaxed en heel lief naar de verzorgers. Fêre (ruin 23 jr.) is een Friesje. Hij ligt ’s morgens graag in de paddock en hij loopt graag in de buurt bij Julft. Fêre houdt ook van spelen. De Oude Ruinen groep is sowieso een leuke groep omdat iedereen eigenlijk wel goed met elkaar overweg kan. In de Oude Ruinen groep wordt ook echt veel gespeeld zoals op diverse filmpjes te zien is.

20160210_151834-12016-02-10 15.24.46

Kally (ruin 24  jr.) en Handy (ruin 27 jr.) zijn echte vrienden. Vorig jaar toen Kally terug kwam van een paar dagen Uithof  was Handy zo blij dat hij er weer was. Handy bleef maar achter Kally aan lopen, echt opgelucht dat zijn vriend weer thuis was. Kally en Handy worden allebei ook nog bereden zo af en toe. Handy is af en toe best ondeugend, hij kan zich nog wel eens lostrekken om een eigen wandelingetje te gaan maken. Kally is echt superbraaf. Heel lief en rustig. Als je op hem rijdt en wat harder wilt, geeft hij altijd eerst even een bokje, maar dat is het dan. Echt een leuk paard.20160210_152005 kopie

One Comment

  • Yvonne van Gils (Damon en Fien) schreef:

    Erg leuk om ook op deze manier wat meer te weten te komen over de (andere) bewoners van de Wildtshof!!

Leave a Reply