Skip to main content

Specials: (Lady 26 jaar, Bianca 37 jaar, Pursey 38 jaar)Bianca is erg aan Pursey gehecht. Waar Pursey gaat, gaat Bianca. Bianca kan ontzettend druk zijn met Pursey in de gaten houden. Zo druk, dat ze van al dat bewegen wat afgevallen was. Pursey en Bianca zijn toen even apart gezet zodat Bianca de gelegenheid had om weer bij (en aan) te komen en nu gaat het weer helemaal goed. Pursey is een echte Welshpony, ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds behoorlijk eigenwijs. Hij vindt het wel best dat Bianca achter hem aan loopt, maar andersom doet hij dat niet.  Lady is een schuchter paardje. Ze vindt andere paarden een beetje eng. Lady is daardoor wel wat op zichzelf, maar in de groep kan zij het wel goed met de kleine pony’s vinden.

IMG-20160615-WA0006IMG-20160525-WA0004

Merries: (LouLou 23 jaar, Missy 23 jaar, Isabella 26 jaar, Moonlight 22 jaar)

IMG-20160615-WA0003IMG-20160615-WA0002

LouLou en Missy zijn vriendinnen. Missy is een paardje met een karaktertje! Koppig? Hoe kom je erbij? Ze doet gewoon lekker wat zij wil. En als ze iets niet wil, laat ze je dat ook duidelijk weten. Missy is ook dol op de hapjes in de voerstraat. Ze vindt ze zo lekker dat ze, als ze haar eigen eten op heeft,  probeert nog een ander vak in de voerstraat in te sluipen om te kijken of daar nog wat te halen valt. Meestal heeft Jacolien (of een van haar collega’s) haar op tijd in de gaten en roept haar tot de orde. Maar owee als je even niet kijkt of iets anders aan het doen bent, dan sluipt Missy gauw het volgende hokje in. Loulou is iets meegaander. De eigenaresse van LouLou komt nog heel regelmatig om haar te vertroetelen.

IMG-20160615-WA0001 IMG-20160615-WA0004

Isabella is een heel lief paardje. Er zijn wel dagen dat ze zich niet wil laten pakken, maar over het algemeen is ze heel lief en makkelijk. Ze is heel sociaal, en je kon echt merken dat ze haar vriendinnetje Star miste toen Star is ingeslapen. Moonlight is heel lief. Een enkele keer kan ze wel lelijk doen tegen de andere paarden, maar dan is er meestal ook wel iets aan de hand (kiespijn bijvoorbeeld). Moonlight is echt een paardje van gewoontes. Toen ze over moest schakelen van haar voerbakje binnen naar de voerstraat vond ze dat wel heel raar. Ze bleef tijdens etenstijd steeds op de plek van haar voerbakje staan.

Jonge Ruinen: (Rudolf 18 jaar, Only 20 jaar, Bobbo 22 jaar)

20160608_14195720160522_114806

Rudolf is nogal op zichzelf. Zo af en toe haakt er een paardje bij hem aan, en dat vindt hij best, maar hij vermaakt zich alleen ook prima. Rudolf lijkt heel onverschillig, maar heeft soms ook gekke buien. Vooral als hij zich goed voelt dan kan hij zomaar een rondje door de paddock stuiteren. Of als je hem iets viezigs te eten geeft, zoals een wormenkuur, als het niet lukt om hem uit te spugen, dan gaat hij ook een rondje bokken. Only lijkt qua uiterlijk erg op Rudolf en eigenlijk qua karakter ook wel. Een tijdje trokken ze samen op, maar nu gaan ze weer allebei hun eigen gang. Only is net iets meegaander dan Rudolf. Only trekt op het moment meer met Bobbo op. Bobbo is een heel lief paard. Hij heeft eerst bij de Jonge Ruinen gestaan, maar dat ging niet zo heel lekker. Bij de Oude Ruinen ging het veel beter. Spelen met Dhamero vond hij erg leuk. Nu staat hij samen met Dhamero weer tussen de Jonge Ruinen voor de zomer.

IMG-20160615-WA0000

Oude Ruinen: (Unami 15 jaar, Hightime 27 jaar, Speedy 21 jaar, Mikey 22 jaar)Unami is echt een schatje. Toen hij hier pas was, liep hij steeds achter de medewerkers aan met zijn hoofd op hun schouder. Unami kwam op de Wildthsof samen met Lamiro en was in het begin steeds druk voor Lamiro aan het zorgen. Daardoor viel hij teveel af, dus is Unami apart in de Oude Ruinen groep gegaan. Dat ging veel beter, en nu is Unami veel zelfverzekerder en ontfermt hij zich over de nieuwelingen. Hightime is een rustig paard. Vlak voor het weideseizoen besloot Hightime dat hij genoeg had van de paddocks en bleef lekker op het pad. Naar huis was voor watjes! Nu staat hij met zijn vrienden Kally en Handy op het gras en dat bevalt hem stukken beter.

IMG-20160525-WA0003 IMG-20160525-WA0001

Speedy is een heel zachtaardig paardje. Durfde nooit van zich af te bijten en is één van de paardjes die door Unami opgevangen is in de groep. Inmiddels gaat het heel goed met hem in de groep. Hij bijt nog niet echt van zich af, maar weet zich wel prima te handhaven. Mikey was een beetje onzeker. In eerste instantie vond hij het wel moeilijk in de groep. Hij had echt even tijd nodig om langzaam te wennen. Dus steeds wat dichter bij/langer in de groep (’s nachts nog even in de stal) totdat hij zelf aangaf er klaar voor te zijn. Nu gaat het super in de groep.

IMG-20160525-WA0000  IMG-20160525-WA0002

 

Annemiek Stuart/Jacolien Frens

One Comment

Leave a Reply