Skip to main content
Ik was 12 jaar toen ik Fame voor het eerst ontmoette en was op slag verliefd.
Ze was toen 5 jaar oud. Jij was het paard van mijn instructrice op de manege. Het begon met poetsen en wandelen op de zaterdagen. Al gauw kwam ik een paar keer week naar de manege voor jou. Voor dat ik het wist was ik er elke dag en deden we veel dingen samen. Fame haar huidige eigenaresse zag onze klik en band die was ontstaan. Zelf had ze minder tijd voor Fame en vroeg of ik haar wilde overnemen, ik wilde die vraag ook aan haar stellen op datzelfde moment. Wat was ik blij, ze was echt helemaal van mij! We deden veel bos- en strandritten en hebben jarenlang plezier gehad. Zomers ging je altijd even op vakantie naar het weiland, lekker 24/7 buiten en gras eten. Wat vond je dat heerlijk. Totdat je een keer terug kwam van het land en je anders ging gedragen. De dierenarts laten komen voor een lichamelijke check en wat bleek… je was drachtig 😳. De boer had zijn hengst op het land ernaast gezet en blijkbaar hadden jullie elkaar gevonden zonder dat wij dat wisten.
En daar was Natal. Fame&Natal zijn altijd samen gebleven totdat Fame zich jaren later weer vreemd ging gedragen en onverklaarbare koliekachtige klachten kreeg. Na veel onderzoek was er lichamelijks niks te vinden en was ze volgens de dierenarts gezond. Schijnzwanger was een verklaarbare optie. In de winter op stal had ze vaak hele erge buikpijn en in de zomer op land ging het stukken beter. Raar maar waar. Conclusie was dat ze dus ergens heen moest waar ze het hele jaar door op het land kon staan. Dit was bij ons in de bollenstreek niet mogelijk. Fame was ondertussen 22 jaar dus misschien was het tijd voor pensioen.
Uiteindelijk zijn we bij de Wildtshof terecht gekomen. Toen werd de Wildtshof overgenomen door Karin en bleek dat zij een moederloos veulen hadden 😢 Jeff(erson). Fame wilde graag pleegmoeder zijn en dat klikte meteen. Trots als een Pauw liepen ze samen door de wei. Vanaf dat moment was Fame weer een blij paard en had ze het heel goed naar haar zin op De Wildtshof.
Ze vond de vrijheid heerlijk en onze bezoekjes werden altijd op prijs gesteld. Ze was altijd blij ons te zien. Ze heeft uiteindelijk 14 jaar van haar pensioen mogen genieten en is op en top verzorgd door het team van De Wildtshof. Ze had geen betere plek kunnen hebben. Op 34 jarige leeftijd kwam toch de onvermijdelijke beslissing om je te laten gaan. Je was oud en je lichaam was op. Je kon niet meer goed meekomen met de rest van de groep en was er naar ons idee klaar mee. Het was goed zo. Je hebt een mooi leven gehad en we missen je ontzettend!
Team Wildtshof heel veel dank voor alle goede en liefdevolle zorgen voor mijn lieve Fame!
Dikke knuffel Caren.

Leave a Reply