Skip to main content

Met zijn inmiddels 34 jaar is Casper onze oudste bewoner. Hij mag best wel eens in het zonnetje gezet worden want hij is namelijk  nog heel erg goed voor zijn leeftijd. Hij speelt nog bijna dagelijks en hij heeft een lekker rond buikje.

DSC_0333

Theoretisch kan hij op basis van de gesteldheid van zijn gebit geen hooi meer eten. Desondanks eet hij zijn hooi nog altijd heel goed op. Naast dat hij zijn hooi nog goed eet, kan ook zijn verteringsstelsel dit nog aan. Aan de hand van zijn leeftijd zou je namelijk denken dat zijn stofwisseling al dusdanig zou zijn verandert dat hij volledig op de senioren priores zou moeten. Maar hij komt nog goed rond met hooi, gras en een beetje priores.

_DSC5274

Dat Casper er nog zo goed uit ziet komt mede doordat hij geen PPID heeft. Maar ook bij hem komt de ouderdom niet helemaal zonder gebreken. Hij ziet steeds minder. Soms moeten we hem zelfs helpen om zijn voorbakje te vinden. De vaste routine in de groep en zijn vaste eigen stal is voor hem daarom heel fijn. Naast zijn zicht gaat ook zijn gehoor achteruit. We praatten altijd tegen hem als we hem benaderden maar de laatste tijd moeten we steeds harder praten omdat hij anders alsnog schrikt. In de groep word hij ook wat onzekerder naarmate zijn zicht en gehoor achteruit gaan.

_DSC8063

Desondanks voelt Casper zich nog steeds erg goed. Hij geniet nog van het leven en heeft nog bijna dagelijks een speelkwartier met een van zijn groepsgenoten. Door zijn rust en stabiliteit bied hij een houvast aan paarden die nieuw in de groep komen. Los van zijn grijze haren zou je hem een stuk jonger inschatten.

_DSC9107

Jacolien Frens

One Comment

  • Erna schreef:

    Hallo Jacolien,

    Wat een leuk bericht over de stokoude, maar nog zo vitale en vrolijke Casper. Betekent dit nu dat hij x 4 = 136 jaar oud is in mensenjaren? Ook een mooie opsteker voor jullie, omdat jullie hem blijkbaar zo goed verzorgen! Hopelijk komen er nog vele jaren bij voor Casper op de Wildtshof, uiteraard in goede gezondheid.

    Groetjes!
    Erna

Leave a Reply