Skip to main content

Naam: Hans van Zwieten, 17 jaar, woont in Uddel

Opleiding: VMBO-TL, Dierverzorging niveau 3 (2e jaar)

Functie: Medewerker dierverzorging in opleiding

Hans, je werkt al meer dan een jaar op de Wildthshof. Vertel eens hoe je hier zo terecht gekomen bent?  

Ruim een jaar geleden liep ik langs de Wildthof tijdens het uitlaten van onze hond. Ik was op zoek naar een bijbaantje en dacht toen, hé, misschien kan ik hier wel aan de slag. Dus, gebeld met Karin en op gesprek geweest. Dat gesprek ging goed en zo kon ik hier 24 april 2015 beginnen. Ik had echt helemaal geen ervaring met paarden, alles was dus helemaal nieuw voor mij. In eerste instantie ben met Elfred mee gaan lopen (buiten werk en uitmesten enz.). Ik moest ook meteen aan de slag met de paarden, dat was wel heel erg wennen. Toch vond ik het zo leuk dat ik besloten heb om i.p.v. de verpleegkunde opleiding, de opleiding dierverzorging te gaan doen.

img_20160202_154652 img_20151202_140603

De Opleiding dierverzorging ben je nu mee bezig. Het jaar zit er op. Hoe is dat bevallen? 

Dit jaar is mij goed bevallen. Ik ga nu 1 dag in de week naar school en die dag krijgen we vooral veel theorieles. Niet alleen over paarden, maar ook over honden, katten, koeien, reptielen, spinnen, enz. Ik vind de lessen over paarden het leukst, maar de rest is ook heel interessant. Het volgende jaar krijg ik nog meer theorie, maar ook bijvoorbeeld EHBO voor dieren.

Wat vind je het leukst aan het werken op de WH? Wat vind je minder leuk? 

De afwisseling in het werk. De éne dag loop ik met Elfred mee en gaan we bomen zagen of uitmesten en de andere dag loop ik met Jacolien mee als de paardentandarts er is bijvoorbeeld. Of ik help met het voeren in de voerstraat. Ik vind eigenlijk alles wel leuk om te doen, zolang het niet heel lang achter elkaar hoeft. Wat ik niet zo leuk vind is als het werk niet gaat zoals ik wil.

20160909_110238

Wat is het gekste dat je ooit meegemaakt hebt op de Wildtshof? 

Nou, ik durf het bijna niet te vertellen, maar toen ik hier nog niet zolang was, ben ik een keer omgevallen met de shovel. Ik was bezig een zware hooibaal te verplaatsen en toen bleef de hooibaal staan en viel de shovel om. Ik ben er toen uitgeklommen en naar Jacolien gelopen om het te vertellen. Die stond me wel even raar aan te kijken haha!

Inmiddels heb ik ook echt contact met de paarden. Gijs kan bijvoorbeeld kunstjes, dat vind ik echt heel leuk!

Wat doe je zoal als je niet aan het werk bent? Heb je Hobby’s? Vrienden? Vriendin?

Mijn grote hobby is de (Jeugd)brandweer, daar leren we eigenlijk alles wat je moet weten om brandweerman te worden. Als ik 18 ben kan ik officieel bij de vrijwillige brandweer. Dit jaar zijn we eerste geworden bij de regionale wedstrijden van de VNOG met ons jeugdteam.  Ik heb nog een bijbaantje als oproepkracht waar ik allerlei verschillende klussen in de buurt doe. Zoals kalveren voeren, of schoonmaakwerk op de melkfabriek.

fb_20160802_00_08_51_saved_picture fb_20160802_00_09_14_saved_picture

Wat is je beste eigenschap? Wat is je slechtste eigenschap? Wat zijn je toekomstplannen?

Een goede eigenschap van mij is denk ik dat ik snel door heb als er iets met iemand is. Daar ben ik wel heel gevoelig voor. Deze eigenschap komt ook goed van pas als je met paarden werkt 🙂 Ook ben ik iemand die dingen de me dwars zitten of die ik niet snap altijd bespreekt. Soms duurt het wel even, maar als me iets dwars zit bespreek ik dat. Een slechte eigenschap is dat ik weleens in de stress schiet. Dan lukt het me niet meer om een oplossing te bedenken, dan kan ik beter even wachten tot de stress over is.

Over de toekomst: Ik wil natuurlijk mijn opleiding afmaken. Ook wil ik heel graag bij de vrijwillige brandweer als ik 18 ben.

Kort na dit interview heeft Hans gesolliciteerd bij de vrijwillige brandweer in Uddel. Hans is aangenomen en gaat daar verder opgeleid worden tot brandweerman. Gelukkig kan hij dat goed combineren met zijn werk bij de Wildtshof, dus Hans blijft voorlopig ook voor onze paardjes zorgen. Fijn idee eigenlijk wel, een brandweerman op stal 🙂 🙂

fb_20160305_23_46_32_saved_picture

ACTIEFILMPJE Hans van Zwieten

One Comment

Leave a Reply