Skip to main content

Naam: Jacolien Frens Leeftijd: 22 Woont in: Uddel

Opleiding: Havo (geen diploma) praktijkopleider, BHV, Fotografie

Functie: Paardenverzorgster Werkt op de Wildtshof sinds: juni 2009

Jacolien, je werkt al een aantal jaartjes op de Wildthshof. Vertel eens hoe je hier zo terecht gekomen bent? Mijn ouders wonen achter de WH en ik had al eens aan de oude eigenaar gevraagd of hij een baantje voor mij had. Dat is toen niet gelukt, maar toen Karin de WH overgenomen heeft kon ik hier gelukkig wel terecht. Eerst als bijbaantje, tot mijn 18de jaar, daarna ben ik hier komen wonen, en fulltime aan het werk gegaan. De eerste tijd heb ik nog in een caravan gewoond (koud!!) toen het appartement klaar was ben ik daar gaan wonen.IMG-20160202-WA0014 Wat vind je het leukst aan het werken op de WH? Ik vind eigenlijk alles heel leuk, maar het leukste vind ik toch wel het contact met de paarden. Je krijgt eigenlijk met ieder paard wel een band en dat vind ik heel bijzonder. Op een gegeven moment ken je ze ook door en door, ik weet bijvoorbeeld precies wie we als eerste moeten inenten, of wie als eerste naar de tandarts moet. Als de paarden lekker in hun vel zitten en buiten aan het spelen, luieren of eten zijn, dan ben ik helemaal gelukkig. Als het enigszins lukt, dan pak ik mijn camera en ga een rondje lopen om de paarden te fotograferen. Als ik zo met mijn camera rond loop, dan komen de paarden altijd even buurten. Dat een paard echt paard kan zijn is hier wel uniek. Ik vind het ook heel bijzonder om te zien hoe een paard kan veranderen in de loop van de tijd. Eigenlijk moet ik zeggen dat je ziet hoe een paard hier echt zichzelf kan zijn. IMG-20160202-WA0015Wat vind je minder leuk? Ik vind het niet leuk als het heel onrustig is in een groep. Je hebt soms dagen (slecht weer bijvoorbeeld) dat de paarden onrustig of chagrijnig zijn. Ook vind ik het lastig als ik weet dat er iets met een paard is en ik kan er niet (snel) achter komen wat. Gelukkig lukt dat meestal wel, maar soms duurt het even en dat vind ik minder leuk. Je wilt toch zo snel mogelijk een probleem verhelpen.

Wat is het gekste dat je ooit meegemaakt hebt op de Wildtshof? Nou, laatst tijdens mijn avondronde lag hele stalgang vol met lege voerbakjes. De deur van Fox zijn stal was open en meneer lag daar lekker uit te buiken.IMG-20160202-WA0017Wat doe je zoal als je niet aan het werk bent? Heb je Hobby’s? Vrienden? Als ik niet aan het werk ben vind ik het wel lekker om een beetje in mijn huisje te rommelen. Filmpje kijken, wat opruimen, dat soort dingen. Verder vind ik het heerlijk om foto’s te maken. Vooral van de paarden, en de natuur. Mensen fotografeer ik ook, af en toe word ik gevraagd om een reportage te maken. Dat is ook heel leuk, maar als ik vrij ben vind ik het heerlijk om met mijn camera de natuur in te gaan. In het weekend ga ik meestal met vriendinnen op pad, ik hou wel van een feestje.IMG-20160202-WA0013Wat is je beste eigenschap? Wat is je slechtste eigenschap? Wat zijn je toekomstplannen? Mijn beste eigenschap is denk ik wel mijn rust. Die heb je echt nodig als met paarden werkt. Als je zelf rustig bent, is dat voor de paarden heel prettig. Ik heb ook best veel geduld. Als een paard bang of onzeker is heb ik daar veel geduld mee. Mijn slechtste eigenschap is misschien mijn perfectionisme. Ik wil alles gewoon te goed doen, en soms heb ik daar zelf last van. Ik kan soms ook iets teveel in mijn hoofd bezig zijn. Dan ben ik wat stiller en kortaf. Tegen mensen dan hè 😉 de paarden vinden het niet erg als ik niet zo spraakzaam ben. Mijn toekomstplannen: Ik ben samen met Karin aan het kijken naar een opleiding waarin ik nog meer leer over het werken op, en managen van een paardenbedrijf. De combinatie van leren en werken lijkt mij erg leuk. Op het moment zijn we ons aan het oriënteren en bezoek ik open dagen om een idee te krijgen welke opleiding het beste bij mij past.

Video:  Jacolien in actieIMG-20160202-WA0011

7 Comments

Leave a Reply