Skip to main content

Naam: Suzanne Jefferson

Opleiding: VMBO-TL, Dierverzorging 3 jaar. Diploma Praktijkopleider.

Functie:Paardenverzorgster

Suzanne, je werkt al een aantal jaren op de Wildthshof. Vertel eens hoe je hier zo terecht gekomen bent? 

De Wildtshof was mijn allereerste stage. Na een dagje proefdraaien waren Karin en ik allebei enthousiast,en ik daarom kon ik in november 2010 op de Wildtshof aan mijn stage beginnen. Toen mijn stageperiode afgelopen was heeft Karin gevraagd of ik wilde blijven en dat heb ik gedaan. In 2011 heb ik eerst nog een tijdje in de vakantie en weekenden gewerkt, en in die tijd heb ik Michael (Jefferson) beter leren kennen en een relatie met hem gekregen. In 2012 ben ik op de Wildtshof gaan werken en leren (BBL). In 2012 zijn Michael en ik getrouwd is onze dochter Amy geboren. Wij zijn toen in het appartement op het terrein van de Wildtshof gaan wonen. In 2015 is onze tweede dochter Lynn geboren. Lynn is te 13 weken vroeg geboren en als gevolg daarvan heb ik een paar maanden niet kunnen werken. Een jaar geleden ben ik weer aan de slag gegaan en dat bevalt me goed.

amy jefferson iphone 157IMG_20141028_133959

Wat vind je het leukst aan het werken op de WH? Wat vind je minder leuk? 

Ik vind zelf om te verzorgen de alleroudste paardjes het leukst. Of de paarden die iets mankeren. Op de een of andere manier lijkt het of deze paarden het meest dankbaar zijn voor de verzorging en de aandacht die ze krijgen. Wat ik ook heel leuk vind is om te zien hoe paarden zich in de groep gedragen. Vooral als je ziet hoe (nieuwe) paarden elkaar vinden en vriendjes worden. Wat ik minder leuk vind is als er onrust in de groep is. Bijvoorbeeld als het hard waait of de paarden zijn lelijk tegen elkaar.

Wat is het gekste dat je ooit meegemaakt hebt op de Wildtshof? 

Mmmm lastige vraag. Wat me te binnen schiet is dat ik laatst Brainn en Blesi onder mijn raam door zag trippelen. Ze waren in plaats van rechts naar de voerstraat, links onder het draadje doorgegaan. Toevallig stond de deur naar buiten open, dus kwamen ze aan de andere kant uit. Gelukkig hebben we ze weer vlot de goede kant op kunnen sturen, maar grappig was het wel, gevalletje “verkeerde afslag”.

20170131_132303

Wat doe je zoal als je niet aan het werk ben?

Leuke dingen doen met mijn kindjes natuurlijk. Samen met Michael dingen ondernemen vind ik ook heel leuk. Naar de bioscoop bijvoorbeeld. Met vriendinnen op pad, s ook heel gezellig. Verder zit ik met Jillz op cursus. We hebben eerst de puppycursus gedaan en nu doen we de jonge honden cursus. Hartstikke leuk om te doen. Zelf heb ik ook nog pony, Britt (Haflinger x Tinker) en die komt dit voorjaar weer terug. Dus ik heb genoeg te doen naast mijn werk op de Wildtshof.

Wat is je beste eigenschap? Wat is je slechtste eigenschap? Wat zijn je toekomstplannen?

Ik denk dat ik in de omgang met de paarden heel rustig en geduldig ben. Vooral met de oudjes dus. Ik vind het soms wel eens lastig om erop te vertrouwen dat ik goed ben in wat ik doe. Is misschien niet direct een slechte eigenschap, maar dat is wat me te binnen schiet. Voor dit jaar wil ik in elk geval de hondencursus met Jillz -afronden. Ook wil ik mijn EHBO diploma voor kinderen halen. Als Britt weer terug is, wil ik natuurlijk ook weer met haar aan de gang. Amy gaat dit jaar naar school, dus dan krijg ik weer wat tijd om wat korte cursussen te doen bijvoorbeeld.

2016 juni 463

3 Comments

Leave a Reply