Skip to main content

16 jaar samen, maar ik had haar voor altijd hier willen houden.

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik Loulou voor het eerst zag; ze stond in stal te suffen, met hanglip, en had totaal geen interesse in mij. Loulou was door mijn ouders uitgekozen en ik dacht echt; hadden ze geen andere kunnen kiezen. Little did I know…

Loulou was toen 10 jaar en was echt een brave, wijze merrie. Zij heeft mij eigenlijk ‘opgevoed’ in het paardeneigenaar zijn. Ik dacht dat ik al veel wist, maar in het begin duurde trailerladen 2 uur, kon ik haar oren niet knippen en als ik buiten wou rijden draaide ze op bepaalde stukken standaard om en konden we niet verder. Haar respect en vertrouwen heb ik echt moeten verdienen en uiteindelijk was er niks meer wat wij samen niet aankonden. Ze liep zelf te trailer in, haar oren kon ik uitscheren met een groot scheerapparaat terwijl ze los stond en zonder zadel met halster konden we ons uren buiten vermaken. Ik kan echt een heel boek schrijven over onze avonturen samen, maar beelden spreken meer dan woorden en het onderstaande filmpje laat ons verhaal zien.

Wat ben ik trots en dankbaar dat zij mijn paard heeft mogen zijn.

 

2 Comments

 • Barbara Lancel schreef:

  Loulou
  Wat een mooi filmpje, het lijkt Kally zijn leven wel. Dressuur, springen,voor de wagen. Zoveel liefde, zoveel vertrouwen. Ik kreeg er tranen van in mn ogen.
  Wat een vriendin, dit kan je nooit meer vergeten.
  Liefs
  Barbara

 • Paula de Rooij schreef:

  Wat een prachtig eerbetoon, dit filmpje van Lou-lou.
  Ze heeft een prachtig leven gehad , en jij met haar !

Leave a Reply