Skip to main content

Hallo iedereen. Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Melissa van ’ t Noordende en ben 18 jaar oud. Ik kom uit Apeldoorn. Mijn verhaal begon zo. Voor mijn opleiding in Zwolle zocht ik een stageplaats. Op de website stagemarkt.nl heb ik van alles bekeken. De aandacht ging vooral uit naar stagebedrijven met paarden. Tijdens de zoektocht kwam de Wildtshof voorbij. Ik ben snel op de site gaan kijken en dit bedrijf trok me direct aan. De Wildtshof biedt alle mogelijkheden om het paarden naar hun zin te maken. Ik heb gelijk een mailtje naar Karin gestuurd en kreeg op de dag zelf meteen een mail terug. De volgende dag zat ik al bij haar op kantoor voor een gesprek. Het gesprek verliep goed. Ik kreeg van allerlei informatie en tevens een rondleiding. Karin vroeg ook of ik op de open dag langs wilde komen. Dat lijkt me leuk was mijn antwoord. Toen het zaterdag was ging ik samen met mijn moeder naar de Wildtshof voor de open dag. Het was een leuke en leerzame dag. De presentatie over het afscheid nemen van een paard raakte me behoorlijk. Vanaf dat moment wist ik, dat de Wildtshof het bedrijf was, waar ik me thuis zou voelen en veel dingen ging leren. Een fijn gevoel om hier stage te mogen lopen.

Sjaak

Ik vind deze stage heel prettig. De dingen die ik doe zijn: de paarden voeren, verzorgen en naar de groepsstal brengen en afmesten. Ik vind het helemaal niet vervelend om af te mesten. Het hoort er gewoon bij en dan is alles ook weer lekker schoon. De paarden af en toe borstelen vind ik leuk om te doen. Als je even een dagje hebt, dat je niet zo lekker in je vel zit, kun je altijd bij de paarden terecht. Zo voelt dat voor mij. Vaak mag ik Sjaak woensdagmiddag borstelen. Sjaak is erg oplettend met wat je doet. Hij houdt ook wel van af en toe te knuffelen en geniet van de aandacht die hij krijgt. Voor de paarden zorgen is echt iets wat ik graag doe. Ik vind het belangrijk om te zien, dat ze gelukkig zijn en plezier maken.

Sunrise met mij

Toen ik de eerste dag kwam werken, begonnen we eerst met voeren en brachten we de paarden naar de groepsstallen. Vervolgens de boxen uitmesten en weer op te strooien. Daarna gingen we alle paarden langs en borstelen. Bij de merries aangekomen, zag ik Fame daar staan. Dit was onze eerste ontmoeting. Ik liep naar Fame toe, liet haar eerst aan de borstel ruiken en begon voorzichtig te borstelen. Ik voelde me enorm op mijn gemak bij haar. Fame vindt het fijn als ze aandacht krijgt. Even knuffelen of lekker kriebelen. Voelde meteen een klik. Het is fijn om in haar buurt te zijn. Dan voel ik me ontspannen en vrolijk. Deze klik is er ook met Sunrise. Ik heb hem ontmoet bij het langslopen van de boxen. Sunrise kwam direct even kijken. Ik begon hem te kriebelen en dat vond ie erg fijn. Ook bij hem voelde ik me op mijn gemak en ontspannen. Nu zijn er twee paarden waar ik weer een band mee heb. Dit voelt fijn en goed. Het maakt me gelukkig. Dank je wel Fame en Sunrise, dat jullie in mijn leven zijn gekomen.

SunriseFame

Van kleins af aan heb ik al iets met paarden. Vind het prettig om hen om me heen te hebben, leuke dingen met ze te doen en ervoor te mogen zorgen. Het maakt me ontspannen en kan mij hoofd dan lekker leeg maken. Even nergens aan denken. Het is een heerlijk gevoel om je thuis te voelen. Voor mij is het echt thuis komen bij de Wildtshof. Ben dan ook blij, dat ik voor dit bedrijf gekozen heb. Ik wil Karin, Jacolien, Kelly, Elfred en Hans bedanken voor jullie ontvangst. Ik vind het een leuk en gezellig team. Ze zijn er altijd voor je, als er iets is, en dat is heel fijn. Ik hoop dat ik heel veel mag leren van jullie en kan groeien. Bedankt dat ik hier stage mag lopen.

Liefs, Melissa

3 Comments

 • Andre schreef:

  Je kan geen betere plek treffen dan de Wildtshof. Veel leerplezier.

 • Erna schreef:

  Hallo Melissa,

  Bedankt voor je leuke verslag over je start als stagiaire op De Wildtshof. Ik weet zeker dat je er veel kunt leren over paarden en hun verzorging, maar zorg ook dat je oprecht plezier in je werk houdt, en de dieren blijft beschouwen als levende wezens, met hun eigen behoeften en gevoelens. Het grootste gevaar in de professionele paardenhouderij (in elke tak van paardensport maar ook in de fokkerij) is dat de dieren slechts nog als middel worden beschouwd om er geld mee te verdienen en er dan geen rekening meer gehouden wordt met de natuurlijke behoeften en gevoelens van het dier; dan ligt dierenmishandeling zó dichtbij …

  Groetjes!
  Erna

 • Hennie Voorhorst schreef:

  Hoi Melissa
  Ben blij voor je dat je op je plek bent,
  Hoop dat je hier heel ver in kunt komen ,eens komen dromen uit.
  Groetjes!
  Hennie

Leave a Reply