Skip to main content

Zo af en toe krijgt Karin een bijzonder verzoek van een klant. Zo kwam de vraag of het ook mogelijk was om op de Wildtshof twee Shetlanders onderdak te bieden. Het verzoek kwam van Daniëlla, haar paard Paco staat al op de Wildtshof en nu wilde Daniëlla ook graag een plekje voor haar twee Shetjes Black Jack en Bob.
2015-09-07 15.44.06
Hoewel Karin de verzoeken om Shetjes op te nemen tot nu toe eigenlijk altijd heeft afgewezen (Shetjes, je kent ze wel, die kleine boefjes die overal en altijd onder de draden door weten te tijgeren) is ze toch met Daniëlla om tafel gaan zitten. Al snel ontstond het idee om voor de Shetjes een apart onderkomen te creëren, waar ze net als de paarden op de Wildtshof van hun oude dag kunnen genieten. Ook al zijn de Shetjes klein, er moet toch net zo serieus naar hun behoefte op het gebied van voeding, gezondheid, beweging etc. gekeken worden.
2015-09-07 15.10.50
2015-09-07 15.11.10
Samen met Daniëlla wordt besloten om een goede schuilstal neer te zetten. Natuurlijk hoort daar een paddockje en wat gras voor de Shetjes bij (niet te veel gras, want hoefbevangenheid ligt op de loer). Bewegen is ook voor de Shetjes van groot belang, dus aansluitend aan het Shettenverblijf worden de paden door Elfred Shet-proof gemaakt met een extra stroomdraad. En zie: het Shettenparadijs is een feit. Leuke bijkomstigheid: de kantjes op de paden hoeven niet meer gemaaid, Black Jack en Bob “maaien” de kantjes netjes kort 🙂
2015-09-03 11.31.33

Leave a Reply