Skip to main content

Hallo allemaal,

Onze paarden hebben een goede zomer gehad, ze konden al vroeg naar de zomerweides vanwege het mooie weer. En ook voor de paarden hadden we dit jaar een paar extra grote en mooie zomerweides. Op de Oude Dijk tegenover onze al bekende weides hebben we ruim 2,5 hectare extra en aan de Harderwijkerweg hebbenen we de merrieweides van ruim 3 hectare. Daarnaast nog een tijdelijke weide van 2,8 hectare, voor deze weide hebben we nu een weide aan de Oude Dijk erbij gekregen van bijna 4 hectare. Kortom dit jaar hadden we zoveel weides dat we de weides achter en aan de overkant van het huis groot onderhoud konden geven. IMG_3314We hebben onkruid gespoten, bemest, gekilverd (glad maken) opnieuw ingezaaid of doorgezaaid daar waar nodig. Aan de overkant hebben we ook een ruime zandplek neergelegd zodat de paarden lekker kunnen rollen.

De Wildtshof heeft in samenwerking met MJ Dienstverlening en Adriaan van de Steeg dit jaar zoveel land in beheer gehad dat we al het hooi van ‘eigen’ land hebben kunnen oogsten. IMG_3284We zullen alles nog laten bemonsteren zodat we ook precies weten hoe de voedingswaarden van dit hooi zijn.

Met alle ruimte die we nu hadden hebben we ook het puin van de oude stallen, wat nog achter op het land lag, laten brekenland1 inzaaien puin 2014 en dat wordt nu uitgereden over de paden zodat de paarden (en wij) droge voeten houden komende winter. Deze wens hadden we al drie jaar maar daar moest vanwege de hoge kosten voor gespaard worden. Mede door de inkomsten van het internationale evenement van 23 augustus hier op het terrein konden we dit nu realiseren.

Onze blogger Miek kampt met een blessure waardoor ze niet kan schrijven of typen, zodra het gaat zal ze weer wat stukken  hier plaatsen. Wij wensen haar beterschap.Annemiek

Zoals gezegd met de paarden gaat het heel goed. We controleren elke ochtend en middag alle paarden, smeren daar waar nodig en geven medicatie, extra hapjes e.d. We hebben deze zomer geen koliekers of vervelende dingen gehad. Onze Domino van 37 heeft een ontsteking gehad waar we even bezorgt over zijn geweest maar dat viel gelukkig mee. Semanti is ook voor het eerst ziek geweest en ook zij is weer opgeknapt.

We hebben wel een afscheid gehad van D-Dream, hij was op en kreeg zoveel kwaaltjes dat we het één niet meer konden behandelen zonder last te hebben van de andere kwaal. Het welzijn van het paard staat voorop en zo heeft de eigenaar in samenspraak met ons de beslissing genomen om hem zijn rust te gunnen. Een hele moeilijke maar goede beslissing en wij wensen JP en Mireille heel veel sterkte met hun verlies.

Er zijn ook een aantal paarden na hun tijdelijke verblijf op de Wildtshof weer naar huis gegaan.

Wise Guy

Wise Guy

Wise Guy mag weer rustig aan het werk en ook Narco gaat weer rustige ritjes maken op de Lage Vuursche.

Narco

Narco

De 18-jarige Ootje een knappe zwarte

Ootje

Ootje

en de 20-jarige mooi bonte Nike

Nike

Nike

zijn de gelukkige nieuwe bewoners op de Wildtshof. Misschien willen hun eigenaren wel een leuk stuk schrijven op onze blog 😉

Per 1 oktober hebben we 2 groepsplekken vrij op de Wildtshof. Voor individuele stalling zijn er voor de komende winter nog 2-3 boxen beschikbaar.

One Comment

  • miranda schreef:

    Miek, heel veel beterschap hopelijk gaat het snel beter met je! Niet alleen voor jou persoonlijk maar ook voor mij want ik keek echt uit naar je blogs, zo leuk geschreven net alsof ik alles mee beleefde!

Leave a Reply