Skip to main content

Het is even een poosje stil geweest met onze blog en nieuwsberichten via de website. Reden hiervoor is dat ik zelf ziek werd en in het ziekenhuis terecht kwam. Ik kreeg een lichte hartinfarct en lag een week op de hartbewaking. Gelukkig ben ik op de Wildtshof misbaar!

Heel veel onderzoeken verder blijkt dat ik een ritmestoornis heb, sinusknoop werkt niet goed en mijn bloeddruk is heel wisselend. Nu had ik precies twee jaar geleden ook al 3 dagen op de hartbewaking doorgebracht maar toen konden ze niets vinden. Heel lastig omdat ik steeds onwel werd en het niet kon plaatsen. Deze keer werd het heel serieus genomen en ging ik door de hele malle molen met MRI’s, CT-scan, hart echo, katheterisatie, bloedonderzoeken enz. De cardioloog en de internist bogen zich over mijn bijzondere en onvoorspelbare klachten.

Mijn hart werkt goed, maar waarom dan hartschade? Waar komt het vandaan? Steeds idioot hoge bloeddruk van 210/110 tot een normale bloeddruk van 120/85. Mijn hart, vaten en longen zijn goed, geen emoblie, mijn leefstijl, gewicht e.d. allemaal in orde. Het vraagteken werd steeds groter omdat het duidelijk niet goed was maar wat is het dan?

Na al die onderzoeken zijn we nu terug op twee mogelijkheden; 1) vaatverkramping of 2) de fijne haarvaten. Hiervoor ga ik in oktober voor een second opinion naar het AMC Amsterdam die hiervoor een speciale vrouwen poli hebben. Bij vrouwen zijn hart infarcten minder herkenbaar omdat veel klachten worden afgedaan met overgang of stress verschijnselen.

Het lijkt het meeste op vaatverkramping en dan de bijzondere vorm die ontstaat in rust………misschien moet ik weer meer gaan werken 😉 Inmiddels gaat het met medicatie weer goed met me en mijn conditie wordt met de dag beter.

Karin

3 Comments

 • Virry Broich schreef:

  Karin, wát een vervelend bericht.
  Ik hoop dat het inmiddels weer goed gaat met je, tenslotte kan je wel zeggen dat je misbaar bent op De Wildtshof, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  Beterschap verder !
  Groeten, Virry

 • silvia en Kees Lucassen schreef:

  Hallo Karin, lees net je bericht. Wat zal je geschrokken zijn (en je familie).
  Wel fijn dat ze zo zorgvuldig zijn en het helemaal uit gaan zoeken! Hoop dat je snel weer de energie krijgt die je gewend was, veel beterschap gewenst van ons.
  Kees en Silvia.

 • Mil schreef:

  Lieve Karin,
  Wat heftig voor jullie… Ik hoop dat het inmiddels allemaal wat rustiger voor je is.
  Heel veel liefs en sterkte! Mil&Storm

Leave a Reply