Skip to main content

Merries: Bowitha (19), Linette (25) en Nifty (13) 

Bowitha is onze vrouwelijke tinker. Ze is de rust zelve en vormde daardoor al vrij snel een setje met Lady. Mede omdat ze beiden niet heel veel van de andere paarden willen weten en omdat ze naast elkaar op stal staan. Bij Bowitha zagen we langzaam verandering komen. Ze was nog steeds veel bij Lady maar ging ook beter voor zichzelf zorgen. Soms stond ze ’s middags aan de ruif en keek ze niet eens op als we Lady naar binnen haalden. Uiteindelijk kwam er een plekje vrij in de groep en mocht zij ook ’s nachts buiten blijven. Het is leuk om te zien hoe ze stukje bij beetje wat stoerder word in de groep. Toch blijft ze trouw en zoekt ze Lady nog wel steeds op als ze ’s ochtends in de groep komt.20180219_113439_resized_120180219_113333_resized_1

Linette is dikke maatjes met Fame. Aan het begin toen ze er was wisselde ze nogal van vriendinnetje maar inmiddels is Fame alheel lang haar vaste maatje. Linette is een rustig en gemakkelijk paard maar als iets haar niet zint kan ze ook best een bitch zijn in de groep. Ze staat ’s nachts nog op stal zodat ze zich niet helemaal tonnetje rond eet want daar heeft ze nogal aanleg voor.20180219_113137_resizedNifty is hier nog maar kort. Het is een leuke merrie met een eerlijk karakter. Kalimbra vond haar erg interessant maar daar was Vaya het niet mee eens, Kalimbra hoorde bij haar clubje. Inmiddels is Vaya bijgetrokken en zijn Vaya en Nifty bijna overal samen. Ze beschermd haar zelfs als er een lelijk doet. Als het goed gaat mag Nifty ook ’s nachts in de groep blijven.

20180219_114749_resized_120180219_113621_resized_1

Jonge ruinen: Zorro (14), Juventus (20) Qu (4) en Kiss (3)

Zorro is hier een half jaar om te revalideren. Hij had eerst een blessure waarvoor hij boxrust had. Toen deze blessure uiteindelijk over was volgde er nog een nieuwe blessure. Omdat Zorro een paard is wat niet blij word van op stal staan heeft zijn eigenaresse besloten om hem bij ons neer te zetten. En wat geniet hij! De eerste paar dagen kon hij z’n geluk niet op; in de groep en op het land! Hij wilde alleen maar met iedereen spelen en als de een niet wilde probeerde hij het bij de ander. Inmiddels is hij wel aardig gewend aan dit leventje maar hij speelt nog steeds veel. We hopen dat deze blessure straks ook over is en dat zijn eigenaresse nog lang kan genieten van hem!20180219_120650_resized_1

Juventus zit in hetzelfde schuitje als Zorro, hij staat hier ook voor revalidatie. Hij had wat moeite om te wennen in de groep. Daarom hebben we hem ’s nachts weer op stal gezet, wat hij erg fijn vond. Zo had hij rust en tijd om voldoende te kunnen eten. Inmiddels voelt hij zich erg goed en is eigenlijk iedere dag wel aan het spelen. Juventus is nogal groot maar hij is zo lief als dat hij groot is

20180219_112703_resized20180219_114515_resized
Qu 
is met zijn vier jaar nog een ukkie. Toen hij kwam was hij een behoorlijk baasje, maar dit hadden onze mannen meteen in de gaten. Duende heeft hem meteen verteld dat hij zich hier moet gedragen en sindsdien doet hij het erg goed. Hij is maandenlang dikke maatjes geweest met Uomo maar hij zoekt nu ook steeds meer andere paarden op. Hij trekt veel naar Kiss toe, deze twee schelen maar een jaar in leeftijd. Het is lief paard en makkelijk in de groep, zolang hij z’n grenzen maar weet. Kiss is onze baby. Hij staat hier tijdelijk omdat hij erg groot is en nog wat sterker moet worden voor hij aan het werk kan. Hier kan hij veel lopen wat goed is voor zijn spieropbouw. Hij doet het erg goed in de groep maar houd ook veel van menselijke aandacht. Als je in de groep loopt komt hij altijd een knuffel halen. Daarnaast is hij voor zijn jonge jaren erg makkelijk in de hand, hij vind alles prima.

20180219_112823_resized20180219_120731_resized_1

Oude ruinen: Sunrise (19), Symfonie (19) en Wise Guy (15)

Sunrise is een oude bekende van ons. Hij heeft jaren geleden hier gestaan voor een pees blessure. Vorige winter is hij hier geweest en nu mag hij sinds september weer bij ons wonen. Hij heeft nu zijn draai weer gevonden en krijgt zelfs aardig praatjes. Symfonie woont ook sinds september bij ons. Het is een rustig en lief paard. Hij had erg veel last van allergieën voordat hij hier kwam maar heeft hier tot nog toe nergens last van gehad. Met een beetje extra voer in de winter doet hij het goed. Hij heeft geen vast vriendje maar zoekt wel altijd de wat rustigere paarden op. Hij gaat steeds meer spelen en tegenwoordig speelt hij iedere middag na het eten met Tension.

20180219_112432_resized20180219_112011_resized

Ook Wise Guy is een oude bekende. Hij stond vier jaar geleden hier om te revalideren. Hij is nu nog steeds goed en zijn eigenaresse zal nog regelmatig ritjes met hem gaan maken. Zijn eigenaresse had moeite om een goede stal voor hem te vinden bij haar in de buurt en heeft uiteindelijk besloten om hem weer bij ons te zetten. Wij zijn erg blij dat hij terug is. Inmiddels begint hij ook zijn draai te vinden in de groep en zien we hem weer zichzelf worden.

20180219_112227_resized20180219_112344_resized

Jacolien Frens

 

2 Comments

  • V.Broich schreef:

    Hallo team Wildtshof,
    Ik lees altijd met véél interesse jullie nieuwtjes en verhalen over de bewoners en gebeurtenissen.
    Een héél groot compliment aan jullie adres. Er wordt altijd met zoveel liefde over ieder paard geschreven, dat ik echt blij ben dat mijn paard Doerak bij jullie op de wachtlijst staat. Ik vind het zó moeilijk om hem met pensioen te laten gaan, maar het gevoel dat ik krijg bij het lezen van jullie berichten, maakt het acceptabeler en ik denk dat hij bij jullie gelukkig kan worden. Bedankt !
    Groeten, Virry Broich

Leave a Reply