Skip to main content

De Wildtshof is bekend bij de bewoners van Uddel, zodra er iets is met een paard worden wij gebeld! Deze keer kregen we een melding van twee loslopende paarden niet ver van ons bedrijf af. Wij schrokken ons dood, maar bij controle bleek gelukkig dat onze veiligheidshekken dichtzaten en dat al onze paarden aanwezig waren. Deze twee uitbrekers kwamen niet bij ons vandaan maar uiteraard ging het team direct op zoek en vond ze iets verderop op de Oude Dijk. Ze hadden geen halster om en bij de eerste poging gingen ze er in een volle draf over de weg weer vandoor. Uiteindelijk hebben we ze in een leeg weiland kunnen loodsen en gevangen. Maar waar kwamen ze vandaan? We besloten ze maar even mee naar huis te nemen en van daaruit de eigenaar(s) te zoeken. Jacolien had een idee waar ze vandaan kwamen en Michael had een telefoonnummer van die mensen. De paarden kwamen uit Elspeet en zijn kort daarna weer opgehaald 😉 eind goed al goed!

weglopers mrt2015

Naast het onderhoud van de weides hebben we ook bosonderhoud. De heren hebben een hele zaterdag staan zagen en het bos ziet er prachtig uit. We gaan nu een wandelpad aanleggen voor een kort rondje met de hond.

boswerk3

Achter op het terrein hebben we ook een wandelpad aangelegd wat aansluit op het nieuwe natuurterrein achter ons en de al bestaande bos en heide. Voorlopig is dit alleen voor de wandelaars onder ons. In de toekomst mogen we daar hopelijk ook uit met de paarden voor een wandeling, maar hiervoor moeten eerst officiële ruiterpaden aangelegd worden. In de wintermaanden kunnen we er wel door met de paarden omdat het land erachter nog braak ligt.

wandelpad achter

 

Leave a Reply