Skip to main content

Op de Wildtshof gaat ook tijdens alle feestdagen de verzorging gewoon door. Toen ik het hele team bij elkaar riep om de (zondag) diensten tijdens de feestdagen met elkaar af te stemmen had ik het wel heel gemakkelijk! Iedereen wilde gewoon werken, de zondagsdiensten op de kerstdagen en nieuwjaar waren we er allemaal zodat we in 2 uur alle stallen schoon hadden, paarden gevoerd, verzorgt en gecontroleerd. Ik ben zo trots op mijn enorm betrokken en loyale team!

Ook oudjaarsnacht waren we met zijn drie├źn op stal, Jacolien, Suzanne en ik. Op onderstaand filmpje kan je zien hoe rustig het is in de stallen. Wij zetten alle paarden binnen, dit is de enige nacht dat de deuren naar de paddocks dicht zijn. We hebben gemerkt dat de paarden in de groepstallen rustiger zijn dan de paarden in de individuele boxen dus hebben we overal hekken gemaakt en zetten we de paarden uit de groepen die laag in rang zijn of juist dominant bij elkaar in de gangpaden. Dit werkt super voor zowel de groep als de individuele stallen.

Dit jaar hadden we naast de jonge paarden twee brave paarden, Frits en Un Ami, gezet. Met name Dhamero vond het allemaal erg spannend en hij stond tegen het hek geplakt en Un Ami aan de andere kant om hem steun te geven. Un Ami is zo’n fijn paard die dit soort dingen direct oppakt. Frits idem dito want hij hield mijn merrie rustig en dat terwijl deze dame normaal gesproken geen vreemd paard bij zich in de buurt duld. Fantastisch om te zien hoe dieren het zelf oplossen als ze de mogelijkheid hiervoor krijgen.

Hieronder het filmpje wat we op FB gezet hebben maar omdat niet alle klanten op FB zitten zetten we het hier nogmaals neer.

Karin Jefferson

 

 

Leave a Reply