Skip to main content

Het zal niemand ontgaan zijn dat de winter in aantocht is. De afgelopen periode is het erg nat geweest en ook al hebben we de afgelopen zomer de paddocks al een keer flink onderhanden genomen, het werd toch weer wat te nat allemaal. Vandaar dat we de afgelopen week de Paddocks nog een keer allemaal omgehaald hebben, zodat het water weer weg kan en de paarden een lekkere droge plek hebben om te spelen, staan en te rollen.

jeff 31-3-17_DSC9207

Het is ook weer het seizoen van lekkere strobalen in de inloopstallen. De paarden vinden het heerlijk om de nieuwe balen stro uit elkaar te trekken, er wat van te knabbelen en er uiteindelijk in te gaan liggen. Als de paardjes dan allemaal tevreden op hun droge plekje staan of liggen dan worden wij daar natuurlijk ook helemaal blij van.

IMG_3483IMG_3409

Op het moment is het nog steeds erg nat. Zo ook de weides. De paarden mogen tijdens de natte periodes op de paden, en omdat er nog steeds gras is kunnen ze zodra het weer wat droger is ook nog de wei op. Op deze manier blijft het winterseizoen toch nog een beetje afwisseling bieden aan de paarden. Voor de dagen dat er geen gras is, is er natuurlijk altijd hooi te knabbelen. En er gaat heel wat hooi doorheen! Dus de bevoorrading van de ruiven gaat dag in dag uit door.

IMG_7341IMG_7344

Ook dit jaar hebben we de paarden weer laten inenten tegen schimmel en we hebben gemerkt dat de paarden dit jaar echt veel minder last van jeuk hebben dan andere jaren. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, want jeuk is echt heel vervelend, zeker met die dikke wintervacht. Wat dit jaar wel jeuk gaf bij de paarden met “sokken” waren mijten. Dus in overleg met de eigenaren hebben we de “sokken” zoveel mogelijk afgeschoren zodat we deze plekken met Betadine kunnen wassen. Op die manier krijgen de mijten geen kans en hebben en de paarden minder jeuk.

IMG_7322 jeuk!!!!

Alle paarden zijn natuurlijk weer gewogen en ontwormd, zodat ze met een zo goed mogelijke weerstand de winter in gaan.

IMG_7331IMG_7330

De paarden staan ook weer in hun eigen “overwinter” groep. Zomers staan de paardengroepen nog wel eens door elkaar hier en daar, maar in de winter staat iedereen netjes in zijn eigen groep. Alle paarden gaan dan ook weer volgens schema door de voerstraat.

De winter is ook tijd voor allerlei onderhoudsklussen. Alle zomerweides zijn weer onderhanden genomen. Er is gesleept, de gaten zijn dichtgemaakt en de sloten zijn uitgemaaid en gebaggerd. Alles om er voor te zorgen dat de weides er het volgend voorjaar weer strak en netjes bijliggen.

IMG_7319IMG_7337

In het bosje zijn de bomen weer netjes gesnoeid. Een grote klus van de afgelopen tijd is het controleren van alle stroomdraden, sluitingen en bevestigingen. Elfred en Paul lopen alles na en vervangen alles wat verroest is, zodat er geen onderbrekingen van de stroom op de draden voorkomt en alles goed blijft werken. De paardjes hebben het namelijk onmiddellijk door als er ergens even geen stroom op staat. Tevens maken ze het zo dat als er een draad open gaat de stroom er vanaf is, heel handig als je paarden moet pakken. Zodat ze geen stroomschok krijgen via de grond.

IMG_7323IMG_7324

Zoals je ziet zijn we er weer hartstikke druk mee. Gelukkig is Jillz altijd bereid om ons een pootje te helpen. Ze wordt op dit moment ingewerkt op de Shovel. De quad gaat al heel aardig 🙂

IMG_7325IMG_7320

In september is onze nieuwe stagaire begonnen, ze heet Melissa en ze zal binnenkort een stukje schrijven om zichzelf voor te stellen.

IMG_7335

 

Leave a Reply