Skip to main content

 

IMG_0022.JPGTerwijl de paarden heerlijk op hun weides staan te genieten van het zonnetje, het gras en elkaars gezelschap, wordt er binnen in het stalgedeelte hard gewerkt. Vandaag (woensdag 19 augustus) worden alle stallen door een professioneel schoonmaakbedrijf ontsmet en gereinigd. Dit gebeurt elk jaar in de zomer als de paarden allemaal op het land staan. Natuurlijk worden de stallen het hele jaar door dagelijks goed schoon gemaakt en bijgehouden, maar het is voor de paarden heel belangrijk dat de stallen ook zoveel mogelijk bacterie-, schimmel-, en ongedierte- vrij zijn.

IMG_0018.JPG

Voordat van Berkelaar Stalreiniging aan de slag gaat, moet er eerst gezorgd worden dat alles binnen leeg is. Maar dan ook echt helemaal leeg!

Stallen leeg, maar ook het voerhok, de voorraadkasten, en de gangen. Gelukkig is het deze week droog en zonnig, dus er kan het een en ander naar buiten.

IMG_0084.JPG

De voorbereidingen zijn in volle gang!

IMG_0005.JPG

IMG_0006.JPG

En dan kan het echte werk beginnen 🙂

IMG_20150818_174449

 

Eerst wordt de stal een nacht gesproeid zodat het vuil los komt.

IMG_20150818_174530

 

Vervolgens wordt alles in het reinigingsmiddel gezet

IMG_0027.JPG

 

Om alles weer met de hogedrukspuit schoon te spuiten, hier zijn ze een volle dag mee bezig!

IMG_2193

Jacolien krijgt altijd de schoonmaak kriebels en na de grote schoonmaak moet alles weer netjes en schoon terug. En dan heel even genieten van de mooie schone stal. 

IMG_0085.JPG

We kunnen er weer even tegen!

 

 

Leave a Reply