Skip to main content

De tijd gaat snel, we hebben in 11 jaar tijd de Wildtshof met een heel gaaf team opgebouwd en dat gaat veranderen. “Mijn” jongelui zijn volwassen mensen geworden en zijn aan een nieuwe uitdaging toe.

Elfred kwam hier als 13 jarige jongen met zijn vader samen om te kijken of hij misschien eens mocht helpen en vooral de net nieuwe quad vond hij geweldig. En zo kwam hij bij ons in de weekenden en vakanties helpen. En ondanks dat hij zo jong was, was Elfred een blijvertje en we noemden hem al snel Snelfred want op zijn rubber laarzen of klompen rende hij de hele dag hier rond, het kon hem niet snel genoeg gaan. Een heerlijk joch om om je heen te hebben al moest hij af en toe wel wat getemperd worden (iets wat eigenlijk nooit helemaal gelukt is). Tijdens zijn middelbare schooltijd bleef hij hier met heel veel plezier werken en toen hij stopte met zijn vervolgopleiding is hij fulltime bij ons komen werken.

Karin wil altijd goed zorgen voor haar “kinders” en moedigde Elfred aan om toch een vervolgopleiding te gaan volgen want als je ooit nog eens iets anders wil heb je dat wel nodig, waren toen de woorden. Hij ging Bos en Natuurbeheer BBL (werken/leren) niveau 3 doen en afgelopen jaar heeft hij niveau 4 afgerond. Elfred heeft eigenlijk helemaal niets met paarden maar in de afgelopen jaren is hij wel een expert geworden. Hij ziet alles en kan alle medicatie toedienen. Daarnaast heeft hij zich alle terrein en machine onderhoud eigen gemaakt, iets wat we enorm gaan missen. Zijn snelheid zien we namelijk ook weer terug in het werken met de shovel, alles gaat met een groot gemak. Elfred is ook altijd opgewekt en vrolijk, niets is hem teveel en nergens is hij te beroerd voor. Het enige waar hij wel eens chagrijnig van werd was als de paarden zijn hekwerken weer eens sloopten 😉

Elfred gaat vanaf 6 mei in Harskamp bij een kleinschalig bouwbedrijf werken waar hij vast en zeker veel nieuwe dingen gaat leren.

Suzanne kwam 9 jaar geleden als stagiaire bij ons meelopen en zij had het erg naar haar zin tussen de oude paardjes. Ze was heel erg begaan en wilde alles weten, zij kende alle paarden binnen een week uit haar hoofd, iets wat nog niemand haar heeft nagedaan 😉 In die tijd had ik alles van alle paarden nog in mijn hoofd, wie ze waren, wat ze mankeerden, wanneer ze iets gehad hadden enz. Suzanne wilde ook alles weten en ik kreeg steeds meer moeite om alle informatie scherp te houden. Suzanne ontwierp een soort van logboek waar we alles in op konden schrijven zodat we het na konden zoeken en ik dus niet meer alles hoefde te onthouden. Dit logboek is uiteindelijk uitgegroeid in onze Medische Database, waar we op paard niveau alles terug kunnen kijken. Een prachtig instrument waar we heel veel gemak van hebben en een mooi voorbeeld van hoe een idee kan uitgroeien tot een werk-tool van ongekende waarde.

Mijn zoon Michael was ook meer dan gecharmeerd van Suzanne en had ineens interesse in paarden! Suzanne bleef bij ons en zij en Michael zijn getrouwd en kregen twee prachtige dochters, waarna ze parttime bij ons ging werken. Ondanks minder uren bleef ze zeer begaan met de paarden en was ze er altijd als er één in moest slapen of als er een ziek paard was. Als ik Suzanne moet omschrijven dan zeg ik dat zorgzaamheid haar tweede naam is.

Suzanne gaat vanaf 1 juni bij haar ouders in de zaak werken en daar weer een hele nieuwe tak van sport leren op administratief gebied.

Lieve Elfred en Suzanne, Jacolien en ik zullen jullie enorm missen. Dank jullie wel voor jullie enorme inzet om de Wildtshof te maken tot wat het nu is. Wij wensen jullie heel veel succes in jullie nieuwe uitdaging.

Nieuwe tijden brengen nieuwe mensen; per 1 mei komt mijn dochter Kelly fulltime bij ons werken en 27 mei komt Bert Kanis ons versterken met het terreinonderhoud en alle machine werkzaamheden. Zowel Kelly als Bert hebben zeer veel ervaring in hun werkgebied. De Wildtshof in ontwikkeling om kwaliteit van leven voor onze geliefde paarden te kunnen bieden.

 

 

 

One Comment

  • Annemiek Stuart schreef:

    Suzanne en Elfred, heel erg bedankt voor jullie goede zorgen en de gezelligheid. Veel geluk en succes in jullie nieuwe banen.
    Liefs Miek

Leave a Reply