Skip to main content

Tijdens Horse Event werd ik uitgenodigd door mijn leverancier Nedlandic om te komen kijken naar een nieuw product. Het bleek te gaan om een paarden matras, ik was erg onder de indruk van het proefstuk dat ik daar zag. Na het beantwoorden van mijn vele vragen en het opperen van ideeën zijn we na Horse event met elkaar in gesprek gegaan.

matras DSC_0072matras DSC_0083

Nedlandic wil deze vloer gaan verkopen en we hebben afgesproken dat we samen met Patura (een andere leverancier) een proefvloer wilden leggen in Nederland om te kunnen laten zien aan potentiële klanten. Hieraan wilde ik graag meewerken, omdat ik het een mooi concept vind. We kwamen uit op de ziekenboeg, zieke paarden mogen vaak niet eten en zeker bij koliek gaan ze steeds staan en liggen. Vooral dit laatste is ideaal op deze vloer omdat hij zacht, warm en niet glad is. Ze kunnen de stalbedekking dus niet aan de kant krabben waardoor opstaan alsnog moeilijk is omdat er geen bedding onder hun voeten zit. Hieronder zie je hoe de vloer gelegd is.

matras snijden DSC_0090

Het op maat snijden van het kussen

matras opvullen DSC_0103

Na het op maat snijden komt er nog een afdek laag overheen, hetzelfde materiaal als in het kussen zit.

beschermlaag DSC_0112

De afdek laag gaat er overheen

beschermlaag DSC_0122

Met latten wordt de vloer vastgezet tegen de wand

nieuwe bodem DSC_0138nieuwe bodem DSC_0127

De vloer is zacht, warm, anti slip en hygienisch omdat deze afgespoten kan worden. Wij willen nog kijken of we de paarden straks ook begeleid kunnen laten vallen op deze vloer. Dit zou een mooie toegevoegde waarde (en keuze voor de klanten) kunnen zijn voor paarden die in moeten slapen.

 

Leave a Reply