Skip to main content

Elfred Kok, 20 jaar, woont in Uddel en werkt op de Wildtshof sinds 1 oktober 2008                    Opleiding: Mavo, Junior accountmanager, Bos en Natuurbeheer                                                          Functie: Terreinbeheerder/ assistent dierverzorging

Elfred, je werkt al een aantal jaartjes op de Wildthshof. Vertel eens hoe je hier zo terecht gekomen bent? Toen ik 13 jaar was zocht ik een bijbaantje en zo ben ik bij Karin terecht gekomen. Ik ben in eerste instantie aangenomen om stallen uit te mesten. Na de Mavo ben ik begonnen met de opleiding Junior Accountmanager. De opleiding duurde eigenlijk 3 jaar, maar na 2 jaar ben ik gestopt toen ik niveau 3 had. Toen heb ik eerst vakantie gehouden en daarna kreeg ik het aanbod van Karin om vast op de Wildtshof te komen werken. De voorwaarde was wel dat ik wel weer naar school zou gaan. Karin stelde toen voor om de opleiding Bos en Natuur beheer te gaan doen.

8BF1D7E9-1BD1-471C-9B1F-B2213DDCC5BC

En hoe bevalt die opleiding? Ja, de opleiding bevalt heel goed. Ik moet per schooljaar 8 x 1 week naar school. De rest van de tijd werk ik gewoon op de Wildtshof. Ik ben bijna klaar met deze opleiding. Ik zit nu in mijn derde jaar en eind mei moet ik examen doen. In de opleiding krijgen we veel over terrein beheer zoals het onderhouden van weides, het kappen en snoeien van stuiken en bomen, het aanleggen en onderhouden van omheiningen enz. Het leuke is dat alles wat ik op school leer, ik in mijn dagelijkse werk direct kan toepassen. Als het lukt wil nog verder gaan met niveau 4 en eventueel een opleiding in bodembeheer gaan doen.

Wat vind je het leukst aan het werken op de WH? Ik vind het heel fijn om veel buiten bezig te zijn. Verder heb ik hier veel vrijheid en kan ik vaak zelf mijn werk indelen. Het is ook leuk dat je snel resultaat van je werk ziet, soms maar heel kort, want ook al maken we de Paddocks iedere dag schoon, de paarden blijven natuurlijk wel mesten. En ze slopen ook nog wel eens wat. Maar dat geeft niet, dan maak ik het gewoon weer.

81AC4BD3-7090-4B6E-A57D-4F852BCAC80AWat vind je minder leuk? Ik vind het werk op en om het terrein heel leuk. Ik ben zelf niet echt een paardenmens, dus dingen als paarden voeren en paarden die dingen slopen vind ik niet zo leuk. Heb ik net een hek netjes neergezet, lopen ze er weer tegenaan en staat het krom. Maar, ik vind het ook niet erg om het weer te maken hoor!

Wat is het gekste dat je ooit meegemaakt hebt op de Wildtshof? Vorig jaar in de zomer ging ik naar de weide aan de overkant om iets te doen en toen zag ik ineens een paar benen uit de greppel omhoog steken. Toen ik ging kijken bleek dat LouLou in de greppel vast was komen te liggen. Dat was echt een gek gezicht. Gelukkig konden we haar omrollen en op laten staan, er was verder niks met haar aan de hand.

IMG-20160127-WA0003

We hebben ook een keer een paard dood in de wei gevonden. Dat komt echt bijna niet voor. Dit paard stond een half uur daarvoor nog gewoon in de wei en even later was ze overleden. Dat is echt gek, zoiets verwacht je gewoon niet.

Wat doe je zoal als je niet aan het werk bent? Waar woon je? Heb je Hobby’s? Welke muziek vind je leuk? Vrienden? Vriendin? Ik woon bij mijn ouders in Uddel. Ik heb 1 oudere zus die al uit huis is. Verder heb ik 3 broertjes, en nog 2 zusjes. Ik heb nog geen plannen om op mezelf te gaan wonen, het bevalt me prima thuis. Het is gezellig en ook best handig zo. Als ik vrij ben ga ik vaak uit met vrienden. Meestal drinken we dan ergens een biertje, gaan naar een feest in de buurt of we ondernemen iets. De éne keer gaan we karten,  de andere keer gaan we bowlen of we doen een potje paintball. Ik heb ook een Labrador van 11 jaar. Dat is echt mijn hond, hij heet Sjors en ik vind het leuk om af en toe met hem te gaan hardlopen. Weer lekker buiten hè, dat is wel mijn ding. Muziek: Ik houd van Top 40 muziek, popmuziek. Ik heb nog geen vriendin nee. De vrijheid bevalt me tot nu toe te goed.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap? Wat zijn je toekomstplannen? Beste eigenschap: Harde werker, gemotiveerd, nooit chagrijnig. Ik ben ook wel sociaal denk ik. Slechtste eigenschap: Soms wil ik dingen te snel, dan kan ik soms een beetje slordig worden. Ik moet opletten dat ik eerst denk dan doe. Mijn toekomstplannen: Voorlopig wil ik hier graag blijven werken. Het bevalt me heel goed hier en ik wil nog meer leren. Wat ik verder nog zou willen gaan doen weet ik eigenlijk niet.

VIDEO: ELFRED IN AKTIE

2 Comments

  • Barbara schreef:

    Wat een leuk stukje van Elfred. Inderdaad een harde werker en super sociaal. Altijd vriendelijk, ik hoop dat hij nog heel lang op de Wildtshof blijft werken.

  • Yvonne (van Damon en Fien) schreef:

    Mooi stukje over Elfred. Leuk om ook wat meer over de medewerkers te lezen. Ben het overigens helemaal met Barbara eens!!

Leave a Reply