Skip to main content
De Wildtshof

Wat doet mijn paard deel 2

By 27 april 20164 Comments

Hallo allemaal,

Tijd voor deel 2 van de serie “Wat doet mijn paard?” Tijdens het schrijven van deze blog hangt echt het voorjaar in de lucht. Het zonnetje schijnt, de weides zijn net bemest en de paardjes staan lekker te doezelen en een beetje te kroelen. Een goed moment dus om er weer een aantal onder de loep te nemen 🙂

Specials: (Muquette merrie 27 jr, Iris merrie 26 jr, Ashley merrie 29 jr)

IMG-20160322-WA0003 IMG-20160322-WA0002

Een setje van drie paardjes dat echt bij elkaar hoort. Ashley heeft narcolepsie (paard lijkt in slaap te vallen en zakt daardoor door de knieën). Iris en Muquette hebben waarschijnlijk allebei een (slaap)probleem waarbij het lijkt alsof ze hun knieën niet op slot kunnen zetten. Lichamelijk hebben ze dus alledrie een zelfde soort probleem. Of het nou daardoor komt of niet, ze zoeken elkaar steeds op en hebben het samen erg gezellig. Muquette is een heel lief en makkelijk paard. Ze gaat ’s nachts op stal en meestal loopt ze gewoon los met je mee. Muquette is wel gek op haar eten, dus kan af en toe nogal ongeduldig zijn tijdens het wachten op voer. Toen Iris op de WH kwam had ze veel hoefproblemen waardoor ze lang Buut gekregen heeft. Nu, na 2 jaar gaat het stukken beter en heeft ze geen Buut of aparte zooltjes voor haar hoeven meer nodig. Ashley is ook een heel lief paard. Ashley is altijd eerder klaar in de smullaan dan Iris en Ashley blijft dat altijd wachten tot Iris ook klaar is.

Merries: (Franny 6 jr, Kingslady 24 jr, Quick 21 jr, Robin 20 jr)

IMG-20160322-WA0004 IMG-20160322-WA0007

Franny is echt een aanhankelijk paardje. Ze houdt erg van knuffelen. Ze heeft nogal lange benen en kan daardoor soms want onhandig door de bocht gaan. Toen Quick in de groep kwam was ze eerst met Lilo samen. Toen Lilo wegens een blessure uit de merrie groep moest had Quick het wel even heel moeilijk. Frannie heeft zich toen over Quick ontfermd. Frannie ging met Quick mee naar binnen als ze daarheen wilde en heeft er eigenlijk voor gezorgd dat Quick zich beter in de groep ging voelen. Wat later hebben Robin en Quick ook vriendschap gesloten. Robin is een rustig paard. Quick vond Robin wel heel leuk en liep steeds achter haar aan. Eerst moest Robin niet zoveel van Quick weten, maar Quick hielt stug vol en inmiddels zijn deze twee dames goed bevriend. Kingslady is ook goed bevriend met Franny. Kingslady heeft snel last van traanoogjes en heeft daarom vaak een kap om haar hoofd. Zo heeft ze geen last van de wind en de zon en blijven haar ogen in goede conditie. Kingslady had in het begin wat moeite om haar draai in de groep te vinden, maar dat is nu helemaal in orde.

IMG-20160322-WA0000 IMG-20160322-WA0010

Jonge Ruinen: (Joyan ruin 25 jr, Nashville ruin 21 jr, Paco ruin 19 jr, Connor ruin 19 jr)

IMG-20160322-WA0001 IMG-20160322-WA0005

Joyan en Nashville zijn al vanaf het begin samen. Het zijn echte maatjes, vrienden voor het leven. Vorig jaar was Joyan een tijdje kreupel en had dus wat moeite om de groep bij te houden als die bijvoorbeeld van het land gehaald werd. De meeste paarden trokken een sprintje naar huis, maar Joyan bleef dan achter. Zodra Nashville in de gaten had dat Joyan achterbleef, liep hij terug om Joyan naar huis te begeleiden. Nashville ging zelfs een beetje achter hem lopen, zodat Joyan zich vooral niet opgejaagd zou voelen door de medewerker die de paarden op ging halen. Connor is pas kort op de WH. Toen hij begin maart aan kwam liep hij in eerste instantie vooral achter Zico aan. Totdat Connor op een gegeven moment een keer alleen op het pad liep en Paco zijn kans schoon zag. Paco besloot dat Connor vanaf dat moment zijn vriend was. Ondanks dat Connor nog maar kort in de groep staat, gaat het prima met hem. Hij is rustig en trekt zich niet zo veel aan van andere paarden. Paco gaat ’s nachts op stal, maar overdag in de groep vermaakt hij zich prima. Paco is dol op spelen.

Oude Ruinen: (Duende ruin 26 jr, Dusty ruin 23 jr, Bles ruin 21 jr, Omar ruin 22 jr)

IMG-20160322-WA0006

Dusty is een paardje dat op de WH kwam met hoefbevangenheid. In eerste instantie dus even rustig aan gedaan op de wei, maar het ging eigenlijk best goed. Nu krijgt Dusty de eerste tijd een graasmasker op als hij in het voorjaar de wei op gaat, zo kan hij gezellig bij zijn vrienden blijven zonder hoefbevangen te raken. Qua karakter is Dusty echt een Fjord. Onverstoorbaar en rustig. Duende is al wel 26 jaar oud, maar ziet er nog heel goed uit voor zijn leeftijd. Duende vindt het ook nog steeds heel leuk om te spelen. Sowieso wordt er bij de “Oude ruinen” nog volop gespeeld, volgens mij heb ik dat al eerder verteld, maar iedere keer als ik op kantoor uit het raam kijk zijn ze weer bezig. Het blijft leuk! Bles heeft eerst bij bij de Jonge Ruinen gestaan en was daar niet zo goed op zijn plek. Vervolgens is hij naar de Specials gegaan, maar ook dat was niet zijn groep. Uiteindelijk is hij bij de Oude Ruinen terecht gekomen en daar heeft hij helemaal zijn draai gevonden. Bles zijn vrouwtje woont in Amerika en kan dus niet zomaar even op visite komen, daarom wordt Bles door de medewerkers af en toe een beetje extra verwend 😉  Bles vermaakt zich toch wel hoor, ook hij houdt erg van spelen en er zijn genoeg paarden in de groep die daar wel voor te porren zijn. Omar is een vrolijk Arabiertje die, je raadt het al, erg van spelen houdt 🙂 Hij is heel lief maar dit is typisch zo’n paardje dat niet echt opvalt in de groep. Dat neemt niet weg dat hij zich er prima thuis voelt en met iedereen wel goed overweg kan

.IMG-20160322-WA0009 IMG-20160322-WA0008

Annemiek Stuart/Jacolien Frens

 

 

4 Comments

Leave a Reply