Skip to main content

Damon is een 30 jarig gepensioneerd politiepaard die samen met zijn vriendin Fien van 28 naar de Wildtshof is gekomen. Vervoeren was een probleem omdat Damon niet meer kan blijven staan op transport.  Zijn eigenaresse was niet van plan om hem nog te verplaatsen maar door omstandigheden moest dat nu toch gaan gebeuren.

Paarden die snel vallen of zich laten vallen in een trailer  willen de meeste mensen juist steun geven door ze tussen de schotten te zetten of aan twee touwen vast te zetten. Dit werkt averechts, paarden gaan tegen druk in, dit is een natuurlijke reactie van het paard. Deze paarden zijn juist gebaat bij veel ruimte en dan gaat het vaak wel goed.

De Wildtshof heeft goede ervaringen met BSS paardentransporten en na overleg met hun is besloten om een ruime box in een vrachtwagen te bouwen voor Damon. Vriendin Fien kon er gewoon naast staan in een vak. Damon stond helemaal los in de ruime box, zonder halster zodat hij nergens aan kon blijven hangen. De chauffeur, ook een ervaren paardenman, heeft heel rustig gereden. Ze creëerden zelfs een kleine file voordat ze de A15 opdraaiden, een vriendin van de eigenaresse stond daarin en die vond het prachtig om te zien hoe voorzichtig het allemaal ging.

Dierenarts Tijn Spoormakers van de Lingenhoeve  heeft het hele transport begeleid en erop toegezien dat Damon de reis goed doorstond. Het was een fantastisch moment toen Damon helemaal goed aankwam op de Wildtshof. Hij heeft het prima gedaan in zijn speciale ruime reisbox waar hij helemaal los in stond en hij is niet gevallen. We hopen dat Damon en zijn vriendin Fien nog vele jaren van hun pensioen mogen genieten op de Wildtshof.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply