Skip to main content

In de blog deze keer geen foto’s met een mooie blauwe lucht, groene weides of gouden herfstkleuren. Deze week is het gewoon rotweer, lees: koud, nat, hagel- en regenbuien. Ook met dit weer gaat de dagelijkse routine op de Wildtshof gewoon door. De stallen, paddocks en paden moeten ook onder deze omstandigheden schoon gemaakt worden. Het leek me leuk om ook deze kant van het werk en de paarden op de Wildtshof te laten zien. Dusssss, baggerlaarzen en winterjas aan en gewapend met mijn camera naar buiten!

037C9CCE-5538-4E2C-B506-B5414C4CB33F

Terwijl Jacolien binnen met de stallen bezig is, loopt Hans buiten in zijn regenpak om de hooibakken schoon te maken en opnieuw te vullen. De paarden zijn op dit moment allemaal op de weides, er staan er wel al een paar voor het hek te kijken of het al een beetje opschiet met het werk. Hoewel de paddocks allemaal goed droog zijn, zijn sommige paden op dit moment wel flink nat. Toch wil ik even bij de verschillende groepen paarden kijken, dus glibber ik het pad op naar de weides (zie filmpje in link onderaan).

53E1D19A-E18C-4273-B538-9E06421E7A62

De paarden gaan allemaal anders met dit weer om. Sommigen staan duidelijk te balen, hebben echt de P in met dit weer. Anderen daarentegen trekken zich er weer helemaal niks van aan. Spelen alsof ze jonge goden zijn (stukje gefilmd bij de Specials;LINK: Filmpje WH Slecht weer). Weer anderen laten de regen en de hagel gelaten over zich heen komen: Draaien hun kont in de wind en kruipen lekker bij elkaar en wachten tot hun (stro)bedjes opgeschud zijn en hun verse baal hooi in de bak geparkeerd is.

BBCBE305-DBAD-4BD8-9814-2A0DE56D624D

IMG_20151124_123436

Ondertussen zwoegen Jacolien en Hans maar door (Elfred normaal ook, maar die is deze week naar school). Echt petje af voor deze kanjers!!!! Na 20 minuten buiten, ben ik helemaal verkleumd. Mijn voeten zijn koud en mijn vingers gevoelloos. Ik geef toe,  ik ben een watje, maar dat doet niets af aan deze bikkels hier. Van top tot teen in hun regenpak gehuld doen ze hun werk en geloof me, ook zij hebben het koud!

IMG_20151124_114316

Zelfs met dit weer ziet de paddock met de hooiruiven er na een paar uurtjes weer picobello uit. Inmiddels staan de meeste paarden klaar om aan hun nieuwe hooibaal te beginnen. Jacolien en Hans werken snel en efficiënt, en binnen no-time mag iedereen de schone paddocks in. Vanuit het raam in het kantoor zie ik hoe de paarden snel een plekje zoeken bij de ruif. Het is heel leuk om te zien hoe ze met zijn allen een soort dansje om de ruif doen om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste plek staat. Gelukkig gaat dit in redelijk goed overleg en terwijl ik dit aan het typen ben staat iedereen tevreden op een strootje (hooitje) te bijten 🙂

IMG_20151124_134714

 

 

 

2 Comments

 • Corine (van Hightime) schreef:

  Het valt niet mee met dit slechte weer, alle lof voor jullie harde werken!

  Leuk geschreven blog en ook een heel leuk filmpje!

 • Elly Groeneweg schreef:

  Ook ik heb deze blog en het filmpje met heel veel plezier gelezen en bekeken.
  Ook van mij alle lof !
  Petje af !

Leave a Reply