Skip to main content

Domino, Dream en Fame vrienden voor het leven. Helaas hebben we er inmiddels van twee afscheid moeten nemen.

Velen kennen Domino, de oudste merrie van stal, zij stond in de special groep en liep samen met D-Dream die er helaas niet meer is en Fame haar vriendinnetje. Domino heeft 15 jaar op de Wildtshof mogen staan, en zoals je ziet schrijf ik in de verleden tijd, want door verval van krachten en de div. ontstekingen die ze kreeg in haar lijf, is besloten om haar op de mooie leeftijd van 37 jaar te laten gaan.. We zullen nog vaak aan deze sterke dame denken.

domino draf

Ook onze grote vriendelijke vriend Nono ,een Special, met een gouden hart is onlangs ingeslapen door verval van krachten, zijn hart ging het opgeven. Hij is 28 jaar geworden.

Nono

Semanti die in de merriegroep stond, heeft ons laten schrikken! ’s ochtends gewoon de groep gevoerd op de weide en daarna doorgereden naar een andere groep aan het einde van de straat. Op de weg terug naar stal zagen we een paard liggen in de merriewei. Toch maar even gaan kijken en daar lag Semanti totaal onverwacht een hartstilstand gekregen, zij is overleden op 25 jarige leeftijd.

semanti kopie

Afscheid nemen van een geliefd paard is altijd moeilijk, ook voor ons als team, maar we mogen dan ook weer nieuwe lieve paarden verwelkomen! Frits is één van de gelukkige, een mooie AraboFries van 23 jaar, een schat van een paard met een zacht karakter. We hebben besloten dat hij In de oude ruinengroep mag en hij loopt al lekker mee in de groep, al is hij nog wat op zichzelf, hij heeft wat tijd nodig.

frits

Dusty de fjord van 20 jaar staat ook in deze groep, iets eerder als Frits, en hij doet het in de groep alsof hij ze allemaal al jaaaaren kent. Als ik door mijn raam naar buiten kijk zie ik hem ’s ochtends altijd spelen, en Omar uiteraard ook, ze houden de groep jong;)

Dusty

Dusty in avondzon

Gijs Titus mocht in de ‘jonge’ ruinen groep, hij is 14 jaar en best wel een joekel! Hij heeft 3 jaar bij zijn eigenaresse bij huis gestaan, maar hij wilde heel graag spelen, nou, en dat komt wel goed in deze groep! En voor de verandering (uhum) is hij Zwart! Jammer genoeg heeft Jacolien Gijs Titus nog niet op de foto ‘gevangen’ dus die hou je tegoed.

Topsy, ook zwart, is een oude bekende van ons, zijn eigenaresse heeft geprobeerd om hem weer op te pakken met rijden, maar helaas.. Hij is weer terug in de jonge ruinengroep en nu definitief met pensioen.

Topsy

Dhamero, de 2-jarige van Karin, is weer thuis en hij heeft een vriendje gekregen op de Wildtshof. Bayard is een 2 jarige arabier en staat tijdelijk bij ons. De twee heren zullen tegelijk gecastreerd worden, vertel het ze a.u.b. niet, en kunnen fijn samen herstellen en spelen de komende wintermaanden. Foto van Dhamero zie je hieronder helaas van Bayard ook nog geen foto.

Dhamero 1e keus 2jr

Ushi is een knappe merrie die voor een korte periode bij ons staat. Zij heeft wat problemen met op stal staan en dat gaan we proberen op te lossen voor haar. Ooit hadden we ook een Dushi, dan zouden we nu een setje hebben gehad;) Ushi is ook tekort op de Wildtshof voor een foto.

Buurman en Junior staan al een poosje bij ons in de wei, het is zo’n stelletje wat alles samen bekijkt en samen ondeugend zijn, maar als je ze hebt zijn ze ook gewoon braaf.

Buurman en Junior

De oude sportmerrie van Karin, Tamera, waar ze vele kilometers in de endurance, dressuur, springen, samengesteld en dameszadel heeft gemaakt, is drachtig van haar 3e veulen. Karin heeft haar laten testen op erfelijke ziektes, wat negatief was, en röntgenologisch laten keuren. Ongelooflijk maar waar ze is röntgenologisch helemaal goedgekeurd met 1-tjes en dat op 19 jarige leeftijd met zoveel kilometers in de benen! Nu krijgt Tamera van het stamboek het predikaat röntgenologisch goed. De reden dat Karin dit laat doen is dat ze niet alle veulens zelf kan houden. En om te verkopen wil Karin zeker weten dat de veulens gezond en sterk zijn. Karin is natuurlijk super trots op Tamera, en we hopen op mooie sterke veulens in de toekomst!

Tamera en Karin1

En nog een mooi momentje om te delen. Zaterdag middag ging ik met de quad naar achter, het land op om de merriegroep en de 2 ruinengroepen te halen, ik wist dat ze nieuwe grasjes bij hadden gekregen,en dan hebben ze soms geen zin om te komen, (waar je heel lang zoet mee kan zijn), dus ik nam uit voorzorg de longeerzweep mee. Achter in het land klap ik in de lucht met de zweep, en pffff, tot mijn verbazing/opluchting , galopperen alle drie de groepen met elkaar naar voren.

Maar de arme Joyan heeft een zoolkneuzing en hinkt half stappend/dravend naar voren, in zijn eentje, hij wil de groep bij houden maar dat lukt hem niet, en dan komt het mooie, Nashville kijkt om ziet zijn vriend achterblijven en draait zich om, gaat weg van de groep om terug naar Joyan te draven. Ik ben ook bij Joyan aangekomen, en Nashville blijft naast hem lopen en loopt zo samen met hem naar huis, en Nashville kijkt naar mij alsof hij zeggen wil, rustig aan doen hoor mijn vriend heeft pijn! Als we het over vriendschap hebben..

Tot slot: Jacolien heeft een mooie foto van die twee, en doet mee aan een fotowedstrijd in de BIT, als jullie dat willen liken, zal ze heel blij zijn, en weten jullie gelijk over welke twee vrienden ik het heb!  http://www.bitmagazine.nl/inzending/friends-for-life/

Joyan nashville

Jacolien Frens fotografie

Tot de volgende blog! Groetjes Suzanne Jefferson

Suzanne en Amy

3 Comments

  • Miek schreef:

    Prachtig verhaal Suus. Fijn dat je ons op hoogte houdt. Wat een luxe. supermooie foto´s van Jacolien en een verslag van jullie persoonlijke ervaringen met onze paardjes. Heel erg bedankt!

  • Barbara schreef:

    Was weer een heerlijk stukje om te lezen. Bedankt Suus. Wat een plezier ook zo`n stalfotograaf.

  • Gülden schreef:

    Hoi Suus! Wat leuk dat je ons op deze manier op de hoogte houdt! Heel erg leuk om te lezen, bedankt! Groetjes van Wise Guy en Gülden.

Leave a Reply