Skip to main content

Specials: Orion (23)

Orion is tegelijk met Xavi en Lucas gekomen. Eerst heeft hij samen met deze twee bij de oude ruinen gestaan maar aangezien hij niet heel stabiel is op zijn benen hebben we hem verhuisd naar de specials in de hoop dat hij daar wat beter tot zijn recht zou komen. Dit heeft goed uitgepakt. Inmiddels heeft hij een lekker rond buikje en voelt hij zich een stuk beter, dit uit zich vooral in zijn interesse in de vrouwen. Helaas is hij niet altijd even zuinig op zichzelf waardoor hij momenteel herstellende is van een opgelopen blessure.

Oude ruinen: Lucas (20), Willem (20), Max (23) en Storm (24)

Lucas staat nog steeds bij de oude ruinen. Het is een lief paard maar hij kan wel een baasje zijn. Hij houd van aandacht en laat dat ook merken, niet alleen bij ons maar ook bij de andere klanten. Hij is vrij makkelijk met de andere paarden. We zien hem veel samen met Bink maar inmiddels is er ook een vriendschap ontstaan tussen Lucas en Max.

Toen Max in de groep kwam reageerde eigenlijk niemand echt. Uiteindelijk was het Bink die naar hem toe liep om hem welkom te heten. Deze twee waren oude vrienden en herkenden elkaar ook meteen, mooi om te zien! Later zocht Max ook meer contact met de andere paarden. Nu is hij overal samen met Lucas te zien.

Willem was 1 van de weinige paarden die meteen volledig in de groep meedraaide. Vanaf het eerste moment stond hij ertussen alsof hij nooit anders had gedaan. De eerste paar maanden is hij aardig wat kilo’s aangekomen die hij goed kon gebruiken. In de groep gaat hij rustig zijn eigen gang.

Ook Storm stond er meteen tussen alsof hij de groep al jaren kende. Dat wil zeggen, op het land. Zodra ze bij huis komen vind hij het toch nog heel fijn om naar zijn eigen stalletje te gaan, al wil hij er ’s ochtends ook weer graag uit. Hij doet erg z’n best maar vind het nog wel spannend om tussen de rest aan de ruif te staan.

Merries: Up and Go (18) en Jamie (24)

Toen Up in de groep kwam hield ze zich afzijdig. Ze was echt aan het observeren met wat voor een paarden ze te maken had en hoe de groep in elkaar zat. Zo nu en dan daagde ze de rest uit maar als het haar te heet onder de voeten werd nam ze weer haar afstand. Uiteindelijk voelde ze zich het fijnst bij Ultima en was veel bij haar in de buurt te vinden totdat Jamie kwam. Ook Jamie hield aan het begin afstand van de groep. Ze vond ze maar spannend en had liever ruimte om haar heen. Uiteindelijk was het Up die steeds meer bij haar in de buurt was en inmiddels zijn deze twee bijna overal samen te vinden.

Jacolien Frens

Leave a Reply