Skip to main content

Merries: Misty (25), Astar (22) en Perola (22)

Misty leidt het liefst haar eigen leven en houd zich op afstand van alle vrouwen met hun hormonen. Ze wil wel in de buurt van andere paarden maar heeft een groot aura. Eigenlijk is het een hele lieve merrie maar deze kant van zichzelf houdt ze vaak verborgen. Toen Astar nieuw kwam en nog wat tijd nodig had om aan te sterken na haar verblijf op de kliniek, hebben we haar met Misty apart gezet, juist omdat Misty niet lelijk zou doen zolang Astar haar met rust laat. Dit resulteerde uiteindelijk in een vriendschap tussen deze twee. Astar is een makkelijk paard maar heeft wel een eigen willetje.

Perola is een heel makkelijk en lief paard, zowel in de omgang als naar de andere paarden. Ze respecteert de ruimte van anderen maar laat zich ook het kaas niet van haar brood eten. Ze heeft het nu ook nog wel heel relaxed in zo’n klein groepje bij huis dus ik ben benieuwd hoe ze zich houd als de andere merries terug komen, al verwacht ik van haar weinig problemen.

Oude ruinen: Happy (22), Chessy (19), Doerak (21) en Bink (18)

Happy, Chessy en Doerak staan alweer een tijdje hier. Ze zijn ongeveer tegelijkertijd bij ons gekomen en sindsdien altijd bij elkaar te vinden. Ze kwamen op het moment dat de ruinen naar de grote wei gingen en konden zo mooi meteen mee in het ritme. Het was mooi om te zien dat tussen al die ruinen deze drie elkaar meteen opzochten, alsof ze wisten dat ze allemaal nieuw waren. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds samen. Met name Chessy en Happy. Doerak gaat af en toe zijn eigen weg en zondert zich dan wat af van de andere twee maar dat duurt nooit lang. Happy is een beetje de stabiele factor bij deze drie en Chessy heeft hier veel steun aan.

                                                                      

Bink kwam hier in eerste instantie voor vakantie maar is vervolgens nooit meer weggegaan. Bink heeft helemaal zijn plekje gevonden hier, zeker nu hij weer wat maatjes van zijn oude stal tegenkomt. Daarnaast heeft hij vriendschap gesloten met Dhamero. Bink mag nog regelmatig voor een uitje mee het bos in.

Jonge ruinen: Royal (19) en Xavi (12)

Royal had echt even tijd nodig om te leren hoe een kudde werkt. Toen we hem in de groep zetten werd hij vanuit pure onzekerheid volledig geobsedeerd door de merries waarbij hij niet alleen voor de andere paarden maar ook voor zichzelf gevaarlijk werd. Toen dit aan bleef houden hebben we hem met Fazzano apart gezet en vanuit hier weer stapje voor stapje in de groep geintroduceerd. Fazzano nam zijn rol als leermeester heel serieus. Als Royal weer met de merries bezig was joeg hij hem weg en als hij het dan uiteindelijk opgaf ging Fazzano bij hem staan zo van: Nou ben je braaf. Inmiddels zijn we tien maanden verder en doet Royal het super goed in de groep. Hij leert zelfs steeds meer om voor zichzelf op te komen.

Xavi stond eerst bij de oude ruinen maar voelde zich daar net iets te goed waardoor we hem na een tijdje bij de jonge ruinen hebben geplaatst. Xavi is een leuk paard. Het komt lomp over maar hij dient wel subtiel behandeld te worden anders gooit hij inderdaad zijn gewicht in de strijd. Ook in de groep is het een fijn paard om ertussen te hebben. Daarnaast vind hij het ook heerlijk om gepoetst of geknuffeld te worden en geniet echt van die momentjes quality time.

Jacolien Frens

Leave a Reply