Skip to main content
De Wildtshof

Even voorstellen… Bert

By 8 oktober 2019No Comments

Hallo Wildtshof vrienden,

 

Ik loop alweer een maand of 4 mee op de Wildtshof dus de hoogste tijd om me voor te stellen.

Mijn naam is Bert Kanis, ben 62 jaar en geboren in Mastenbroek. Daar hadden mijn ouders een melkveebedrijf waar ik vanaf mijn 17e heb meegewerkt. De eerste jaren ook buiten de deur gewerkt om ervaring op te doen maar in 1987 in maatschap met mijn ouders gegaan, om de boerderij in 1992 over te nemen.

Vanaf die tijd alleen het bedrijf gerund en gevormd tot een prachtig en modern melkveebedrijf met de laatste 7 jaar een melkrobot om de dagelijkse melkbeurten over te nemen.

In 2008 mijn allerliefste toppertje Monique leren kennen en vanaf toen ook met het “paardenvirus “ besmet geraakt.

Monique vond de boerderij met alle dieren ook geweldig maar de omgeving leende zich niet om daar iets met de paarden te beginnen, waardoor we samen hebben besloten om de boerderij te verkopen en rond te kijken voor een goede plek om een paardenrusthuis te beginnen.

In 2009 kwam het erf aan de Drift in Dwingeloo te koop wat wij in mei van dat jaar hebben kunnen aankopen. De tijd van plannen maken kon beginnen wat resulteerde in de sloop van de bestaande woning en nieuwbouw van de huidige woning. Ook hebben wij de bestaande schuur verbouwd tot luxe paardenstal met 11 boxen. In 2014 nog een grote schuur bijgebouwd met 4 stallen, werktuigberging en veranda voor de gasten van de inmiddels bij ons gestalde pensioenpaarden.

Zo hebben we met z’n tweeën daar met enorm veel plezier en voldoening paardenrusthuis ’t Was ‘t Weerd gedraaid. Tot vorig jaar het moment kwam om het wat rustiger aan te doen en we besloten om ons samen opgebouwde paradijsje in de verkoop te zetten. We kunnen daar met een geweldig gevoel aan terug denken zowel wat de paarden als wat ons betreft, ’t Was ’t Weerd.

Sinds afgelopen mei wonen we in een schitterend penthouse aan het Wolderwijd in Harderwijk. Dat was ook de tijd dat Karin van de Wildtshof een bericht op facebook plaatste voor een hulp bij haar op het bedrijf. Voor mij een hele mooie gelegenheid om lekker bezig te blijven met allerlei werk en klusjes tussen de paarden.

Heb het erg naar mijn zin daar en hoop dat nog lang te mogen blijven doen.

 

Leave a Reply