Skip to main content

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat ik deel 7 heb geschreven zag ik, hoog tijd dus voor deel 8..! Voordeel is wel dat ik de nieuwere paarden nu beter ken en dus wat meer over ze kan vertellen. ūüėČ

Prive: Loesje (13) en Online (23)

Loesje is een leuke en lieve kinderpony met een lief karakter. Met rijden kan ze nog weleens een eigen willetje hebben. Ze staat samen met Online en Tamera en de vriendschap tussen Online en Loesje word steeds beter.

Online staat inmiddels alweer een tijdje bij ons. Ze is geen makkelijk paard dus aan het begin was het nogal spannend hoe ze het zou gaan doen. Aangezien ze al wat ouder is en narcolepsie heeft wilden we haar niet de stress van de groep bezorgen en staat ze apart met Tamera en Loesje. Ze had even nodig maar inmiddels heeft ze helemaal haar draai gevonden en voelt ze zich hier helemaal thuis.

Oude ruinen: Gambo (23), Joris (23) en Mex (23)

Gambo is terug van weggeweest. Hij heeft hier 2 jaar geleden een tijdje gestaan voor revalidatie. Nu is hij terug voor zijn oude dag. Gambo had wel wat tijd nodig om te wennen. Helaas was Gambo er zelf nog niet aan toe om de groep in te gaan. We hebben het zowel bij de oude ruinen als bij de specials geprobeerd, maar hij was zo op zijn hoede in de groep dat hij vergat te ontspannen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen hem apart te zetten. Dat deed hem erg goed en toen hij weer wat praatjes kreeg hebben we hem stapje voor stapje weer bij de oude ruinen geintroduceerd. Inmiddels doet hij dit super goed, hij staat 24/7 in de groep en heeft zelfs een paar vrienden.

Joris en Mex zijn eigenlijk beide van die paarden die weinig opvallen in de groep. Ze gaan rustig hun weg, staan niet onderaan in rangorde en bemoeien zich ook niet met degenen die bovenaan staan. Ze trekken wel regelmatig samen op hoewel Mex ook wel een tijdje veel met Gambo en later met Lucas heeft gestaan.

Merries: Thiara (19), Risimone (21) en Ultima (18)

Thiara¬†is zo’n paard die vanaf dag 1 haar eigen weg gaat. Zolang haar vriendinnen maar om haar heen staan is het oke. Ze is super sociaal en ik zie haar zelden lelijk doen tegen de andere paarden. Ook naar mensen toe is ze altijd lief. Ze kan soms een beetje opdringerig zijn maar ze houd gewoon erg van aandacht.

Risimone is ook geen lastig paard in de groep. Ze was aan het begin wel wat wantrouwend naar ons toe waardoor ze zich moeilijk liet pakken. Inmiddels heeft ze vriendschap gesloten met Thiara en Kymera. Heel slim van haar, want Kymera staat hoog in rangorde. Zo heel af en toe is ze nog weleens lastig om te pakken maar over het algemeen gaat dit momenteel heel goed.

Ultima is een echte merrie. Ze houd er niet van als mensen aan haar lijf zitten. Ze is afgelopen winter gekomen en had logischerwijs moeite om zich om te schakelen van stalpaard naar kuddepaard. Ze is nogal op zichzelf waardoor ze weinig sociaal contact zoekt. Het was dan ook Thiara die haar uiteindelijk onder haar heeft geholpen om wat beter in de groep te komen. Na een zomer 24/7 op het land red ze zich goed tussen de anderen maar houd ze toch de voorkeur om rust om zich heen te hebben. Gelukkig is ze in de loop der tijd ons ook meer gaan vertrouwen en kunnen we haar zonder problemen overal aanraken.

Jonge ruinen: Valencia (17), Watson (10) en Wander (12)

Valencia staat alweer enige tijd tussen de jonge ruinen. Vanaf het eerste moment liep hij totaal onverschillig de groep in. De hele groep stond daar nogal perplex van. Ze wachten allemaal totdat Zico had verteld hoe het eraan toe ging. Dit duurde echter een tijdje omdat Zico ook twijfelde aan zijn positie. Valencia heeft dus wel gezorgd voor wat opschudding in de groep waardoor iedereen weer even op scherp stond. Inmiddels is de groep weer steeds meer 1 geheel en zeker zolang ze met zijn allen op het land staan zit hij er prima tussen.

Watson is nog jong en gezond. Vaak zorgen dit soort paarden voor veel onrust in de groep. Dit was ook een tijdje het geval toen hij vorige zomer hier kwam te staan. Maar toen de laatste paarden, waaronder Zico, terugkwamen van de zomerweide kreeg hij zijn les en toomde hij wat in. Sindsdien is hij heel fijn in de groep. Hij staat zijn mannetje, maar niet onnodig. Hij heeft vriendschap gesloten met Fazzano maar kan eigenlijk met de meeste paarden wel goed overweg.

Wander is ook nog jong.  Al was Wander een totaal ander management gewend, hij leek er weinig moeite mee te hebben om om te schakelen. Sterker nog, hij voelde zich heel snel thuis en wist hoe hij voor zichzelf moest zorgen. Wander mag er nog regelmatig even uit en gaat dan onder zijn eigenaresse het bos in.

Jacolien Frens

Leave a Reply