Skip to main content

Hallo allemaal,

Na het winterklaar maken van de stallen, paddocks en weides ´thuis´ was het tijd om alle paarden weer terug te halen van hun zomerweides. Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare mensen wordt er gekozen voor wandelen of een ritje in de vrachtauto. Deze keer is er gekozen voor de vrachtauto en hoewel ik eerst zelf van plan was met Rudolf te gaan lopen wilde ik toch eigenlijk ook zo´n verhuizing met de vrachtauto weleens mee maken. Rudolf is zo´n paard dat normaal alleen in geval van nood op de trailer of vrachtwagen gaat, dus het leek mij ook wel verstandig om hem gewoon met de groep mee te laten verhuizen. Bijkomend voordeel: ik kon als toeschouwer mee om de boel te filmen. We hebben in het totaal hebben iets van 9 ritten gemaakt en dus 18 paarden van de diverse zomerweides naar huis gebracht. Een aantal jaren geleden heb ik een keer geholpen een heel pension met 25 paarden te verhuizen en daar zijn we toen anderhalve dag mee bezig geweest. Ik had al zo´n vermoeden dat Karin en haar team het iets sneller zouden doen, maar dat we binnen 2,5 uur klaar waren had ik nou ook weer niet verwacht. De meeste tijd ging nog zitten in de ritjes met de vrachtauto heen en weer. Iedere keer werden er 2 paarden op de vrachtauto gezet en omdat ik aan het filmen was kon ik de tijd precies in de gaten houden. Ik geloof dat de snelste er binnen anderhalve minuut op stonden en de enige die wat moeite had stond er binnen twee minuten op. Ik denk dat ik bij 1 of 2 paarden wat stress gezien heb, de rest inclusief mijn eigen paard was behoorlijk relaxed. Natuurlijk aan het einde van het (korte) ritje wachtte de beloning: de weides van de Wildtshof waar nog lekker wat gras op stond.

Ik heb bijna alles gefilmd en ik ga proberen om de filmpjes zoveel mogelijk op de site te zetten. Voor nu heeft Google+ een compilatie van mijn filmpjes gemaakt en die wil ik jullie vast laten zien zodat je alvast een indruk krijgt. Helaas lukte het mij niet om aan deze filmpjes te sleutelen dus er zit één fotootje van mijn pastasalade tussen, die kreeg ik er niet tussenuit (recept op verzoek verkrijgbaar haha)

Eenmaal thuis is het weer tijd voor een weegbeurt en een wormenkuur. De paarden wisten nog precies hoe het moest. Helaas, mijn paard wist ook nog hoe de wormenkuur smaakte dus die vond het niet zo grappig! Geen probleem hoor, die wormenkuur gaat er echt wel in rustig aan dat wel.

Ook hier een kleine compilatie van de filmpjes

One Comment

Leave a Reply