Skip to main content

Op zaterdag 26 september was het klantendag op de Wildtshof. Deze dag is bedoeld om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen en gezellig bij te praten met klanten en medewerkers van de Wildtshof. Andere jaren was er de Nieuwjaarsborrel, maar dit jaar wilde Karin eens iets anders.

In plaats van een Nieuwjaarsborrel midden in de winter, werd het een educatieve middag in de nazomer. Gelukkig werkte het weer prima mee, zodat het buitenprogramma in het september zonnetje bijzonder aangenaam was.

De middag begon met een presentatie van Yacinta Feringa. Yacinta geeft al een tijdje les aan Karin en haar paard. Vandaag gaf zij een presentatie die ging over de (trainings) mogelijkheden met het wat oudere paard.

IMG_0167  IMG_0164

Yacinta gaf in haar presentatie o.a. aan dat ook oudere paarden het vaak nog heel leuk vinden om “iets” met hun eigenaar te doen. Dat kan variëren van een relaxed ritje door het bos, tot vrijheidsdressuur, clickertraining, of bijvoorbeeld wat loswerken. Alles natuurlijk rekening houdend met de gezondheid en de mogelijkheden van het paard.

Na de presentatie ging Yacinta samen met de eigenaren van Vivaldi (Lydia)  en Kallie (Barbara) aan de slag in de roundpen om een kleine demonstratie van het loswerken te geven. Vivaldi vindt het prettig om lekker dicht bij Lydia te blijven, maar toch lukt het Lydia met wat aanwijzingen van Yacinta om Vivaldi wat gerichte beweging te geven.

IMG_0175IMG_0192

Erg leuk om te zien hoe je op een hele rustige en relaxte manier je paard toch nog een beetje kunt “gymnastiseren”. De paarden krijgen op de Wildtshof natuurlijk sowieso al best veel beweging, maar met het loswerken is het dus mogelijk om het paard nog wat soepeler en vrijer te laten bewegen.  In het filmpje zie je Kallie samen met Barbara, zoals je kunt zien hadden Kallie en Barbara er duidelijk plezier in 🙂

IMG_0183IMG_0188

Na de demo is het tijd om de paarden te gaan voeren. Voor de paardeneigenaren een leuk moment om te zien hoe de “smullaan” in de praktijk werkt. De poes (Chanel, de eigenlijke directrice van de Wildthof) maakt ondertussen even nader kennis met Marjolijn.

IMG_0202  IMG_0204

Tussendoor is er natuurlijk ook nog even tijd voor de eigenaren om de paarden te poetsen. Kallie heeft zo goed zijn best gedaan dat hij wel even een lekkere poets/knuffel sessie verdiend heeft. Barbara heeft een kleine Wildtshof assistente 🙂IMG_20150926_170840  IMG_20150926_170620 (1)

Nadat de paarden allemaal hun avondeten binnen hebben is het tijd voor ons avondeten. De prioriteiten zijn weer heel duidelijk hier 🙂 🙂

Boven in de vergaderruimte is ook een mensen smullaan ingericht. Lekker eten, gezellig napraten en tot slot koffie met cake. Al met al een zeer geslaagde middag. Leuk, leerzaam, lekker weer, en goed gezelschap! Volgend jaar weer?

IMG_0207  IMG_0208

Annemiek Stuart

2 Comments

  • barbara schreef:

    weer een leuk stukje hoor, wat was het gezellig, voor degenen die niet zijn geweest jammer, maar hopelijk komen er volgend jaar meer klanten, hoe meer zielen hoe meer vreugd en de paardjes genoten van alle aandacht.

  • Yvonne van Gils schreef:

    Leuke impressie van een hele leuke,gezellige middag met als afsluiting een heerlijke maaltijd. Goed idee Karin! Voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply