Skip to main content

Er wordt hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten zodat de paarden weer naar huis kunnen komen en ook in de winter droge voeten houden. Deze week worden de laatste paden voor de paarden verhard, evenals de entree naar de weides.

Er is een grote mol gesignaleerd in de paddocks van de Wildtshof!

grote mol

Op onderstaande foto kan je goed zien hoe de bodem inklinkt en vervuild in 3 jaar tijd

grondlagen

Gelukkig hebben wij een prachtige ondergrond, letterlijk geel goud, en vind je hier niets meer van terug als het goed omgespit is. En zo ziet het er dan van bovenaf uit.

van bovenaf

De voorbereidingen voor onze nieuwe voerstraat is begonnen. We nemen de bodemvoorbereiding vast mee en laten stelcon platen leggen. Zodra we de financiën rond hebben kan er gebouwd worden. De voerstraat kan niet vanuit de exploitatie gefinancierd worden dus we zoeken andere inkomsten bronnen. Van het weegschaal project was nog een bedrag over en voor het organiseren van het internationale evenement in augustus heeft Karin een grote donatie voor de voerstraat gevraagd en gekregen. We zijn nu met de financiën net over de helft en zoeken of er  andere mogelijkheden zijn om dit project te financieren. Het ontwerp heeft Karin in samenwerking met Lei Romer gemaakt en is inmiddels zover dat er een proefopstelling gebouwd kan worden. We willen graag een voorbeeldfunctie zijn voor overige stallen die groepshuisvesting aanbieden en ook hun paarden zonder stress en veilig voor mens en paard willen voeren. Het welzijn van de paarden zal hiermee verhoogd worden omdat er geen of minder stress is terwijl er toch brok gevoerd kan worden op individueel niveau. En het allermooiste vinden wij dat ze bij deze oplossing niet ‘onnatuurlijk’ in de rij hoeven te staan voor een voermachine. Met de door ons ontworpen voerstraat kunnen we alle paarden tegelijk, individueel en droog voeren, controleren en behandelen.

stelcon voorbereiding

Heb je nog ideeën of suggesties om het voerstraat project te financieren dan horen wij het graag!

Tot slot groeien de nieuw ingezaaide paardengrasjes enorm snel! Volgend voorjaar hebben we mooi gras voor onze oudjes.

nieuw gras

Leave a Reply